Gogosi pufoase

de oanapl in Dulciuri, 3 Feb 2017 | 7653 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
Acest desert imi aminteste de vacantele petrecute la bunici. In fiecare sambata, pregateam gogosi alaturi de bunica mea draga. Din pacate, ea nu mai este printre noi, dar ma voi gandi cu drag la ea, de fiecare data cand le voi pregati.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 3 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • un praf de sare
  • zahar pudra
  • 500 ml ulei pentru prajit
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute la cald. Restul de lapte il incalzesti impreuna cu zaharul, atat doar cat sa se topeasca zaharul. Lasi sa se racoreasca laptele si adaugi esenta de vanilie. Intr-un castron, pui faina si adaugi maiaua, laptele caldut, oul batut, untul topit, praful de sare si coaja rasa de lamaie. Framanti aluatul pana cand se omogenizeaza, dupa care, adaugi putin ulei in mana si mai framanti 5-10 minute, pana se desprinde aluatul de pe peretii vasului. Lasi aluatul sa creasca la cald pana cand isi dubleaza volumul, cam 50-60 de minute.

Din aluatul crescut, intinzi o foaie de 5-6 mm grosime. Tai gogosile cu o forma rotunda (diametru 7-8cm) si le lasi sa creasca aproximativ 30 de minute, apoi, le prajesti pe ambele parti, in ulei incins. Le scoti pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul de la prajit si dupa ce s-au racit, le pudrezi cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

05.02.2017, 18:39

oanapl 1

05.02.2017, 19:42

gospodariu 1

05.02.2017, 19:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert croissante pufoase