Gogosi pufoase...pufoase

de claudiaO in Dulciuri, 30 Ian 2014 | 1627 vizualizari

 

Daca tot nu am mers la serviciu ieri, m-am gandit sa ii rasfat pe ai mei cu niste gogosi...cum aveam in casa tot ce imi trebuia...am trecut la treaba!
Poza nu are o calitate prea buna din pacate.

 

INGREDIENTE

  • faina 650 -1kg
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita de sare
  • margarina cca 50 gr - o aveam ratacita prin frigider
  • 100 ml ulei
  • 500 ml lapte dulce caldut
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • coaja de la o portocala si 1 lamaie
  • ulei pt prajit
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase...pufoase:

Am pus faina intr-un lighean, ama amestecat-o cu drojdia uscata si cu zaharul, am pus coaja de citrice si sarea si am amestecat usor; am topit margarina si am amesteca-o cu uleiul ca sa imi fie mai usor. Am pus oul este faina si incet incet am inceput sa incorporez laptele, pana s-a terminat si laptele si faina si am obtinut un aluat omogen; am inceput sa pun grasimea putin cate putin si am continuat framantatul. Am lasat aluatul sa creasca pana si-a dublat volumul - la mine a durat cca 1 ora ca era soba calda.


Am uns masa cu ulei si am intins foaia cam de cca 5 mm grosime - am taiat o parte de gogosele cu gura unui pahar, iar cealalata parte cu un cutit zimtat cum mi-a venit la mana. Le-am lasat cca 20 min pe masa ca sa mai creasca, apoi le-am prajit pe rand in ulei incins.


Le-am scos pe hartie absorbanta, apoi le-am pudrat cu zahar vanilat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase...pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

claudiaO 1

31.01.2014, 08:15

Andreea Caroline 1

31.01.2014, 23:49

claudiaO 1

03.02.2014, 09:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Uscatele