Placinta cu dovleac si nuci

de laura_n in Dulciuri, 2 Dec 2014 | 8414 vizualizari

 

Tin sa va spun ca eu nu mancam dovleac. Nu stiu de ce, nu puteam nici macar sa ma uit la el.
Soacra mea a facut anul trecut o placinta cu dovleac si nuci si ne-a dat si noua. Nici macar nu puteam sa ma uit la placinta, daramite sa mai si mananc. Desi extrem de reticenta, curiozitatea m-a impins sa gust. Am devorat-o singura, asa de buna ce a fost.
Atat de bunaincat anul acesta am cumparat eu dovleac si am facut placinta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 50 gr unt
  • 200 ml lapte dulce
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 dovleac mic (aprox. 1 kg)
  • 4 linguri zahar brut
  • 50 gr unt
  • 200 gr nuca tocata
  • fulgi migdale
  • scortisoara
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac si nuci:

Am pus ingredientele pt aluat in cuva masinii de paine, doar cat sa le framante, apoi am transferat aluatul intr-un castron si am pus intr-un loc caldut sa creasca. Am acoperit castronul cu un prosop curat si m-am apucat de pregatit umplutura.

Dovleacul l-am curatat de coaja,l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari. 

Am pregatit wokul, l-am pus pe foc, am adaugat untul sa se topeasca, apoi am pus dovleacul ras si zaharul. Am amestecat cu o lingura de lemn pana s-a calit bine dovleacul, apoi am adaugat nuca tocata si am amestecat. Am luat de pe foc si am lasat la racit compozitia.

Am pregatit o tava cu hartie de copt, am pornit cuptorul.

Aluatul l-am impartit in doua si am intins doua foi rotunde. Am asezat in tava prima foaie, am pus compozitia de dovleac, am presat o lingura de zahar brut si scortisoara multa. Am asezat cea de-a doua foaie de aluat deasupra si am taiat fasii pe care le-am rasucit direct in tava. Am uns cu ou batut si am presarat fulgi de migdale.

Am dat la copt, la foc mediu,pt aproximativ 40 minute, cat sa se rumeneasca frumos.

Am scos din cuptor, am lasat la racit si am presarat un pic de zahar pudra si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

simona72 1

03.12.2014, 09:56

Vai cum arata!! Cat despre dovleac, il adoor!

Ligia Bxl 1

03.12.2014, 15:07

ce bine arata

Alina26 1

05.12.2014, 21:17

Super bun!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac(de post)