Gogosi rapide

de Valclaudia in Dulciuri, 15 Noi 2013 | 9482 vizualizari

 

chiar rapide cand esti in criza de timp, pentru ca se fac cu praf de copt in loc de drojdie, scutind astfel timpul necesar dospirii aluatului

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml lapte la temperatura camerei
  • 300 gr. faina proaspat cernuta
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2-3 linguri de ulei
  • Pentru prajit:
  • cca 300-400 ml ulei
  • Pentru pudrat:
  • cca 100 gr. zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi rapide:

Amestecam laptele cu esenta de lamaie, zaharul vanilat, praful de sare, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Adaugam faina, framantam aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Acum adaugam cele 2-3 linguri de ulei.


Intindem aluatul pe masa de lucru, decupam gogosile in formele dorite.


Punem uleiul la incins, prajim gogosile pe ambele parti pana devin rumene si le scoatem pe servetele absorbante sa se scurga uleiul in exces.


Asezam gososile pe platou si lasam "ningem" un strat de zahar pudra peste gogos.


Sunt delicioase, pofta buna!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi rapide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

bianca92 1

15.11.2013, 22:33

de cand nu am mai mancat gogosele

iri_iri 1

15.11.2013, 22:54

madi_marin 1

16.11.2013, 08:06

imi place forma ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase