Gogosi simple

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 25 Feb 2017 | 6127 vizualizari

 

Este o reteta cu ingrediente simple si la indemana, pe care mi-a dat-o matusa mea. Cred ca sunt singurele gogosi care nu mi-au facut rau, chiar daca le-am mancat in cantitate mare si asta datorita faptului ca in interior a fost aer, iar aluatul a fost prajit in totalitate.
Ies circa 50 de gogosi din acest aluat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata (7 g)
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • un plic de zahar vanilat (8 g)
  • esenta de vanilie
  • 250 ml apa calduta
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi simple:

Intr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se adauga oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si apa calduta si se framanta totul. La final, se ung mainile cu ulei si se formeaza o bila din aluatul moale. Se acopera castronul cu o folie, apoi cu un prosop si se pune la loc cald. Dupa ce aluatul a crescut, se infaineaza masa de lucru si cu ajutorul unui sucitor se intinde coca. Se decupeaza aluatul cu forma dorita si se mai lasa sa creasca circa 10 minute. 

Intr-o tigaie inalta, se pune ulei la incins si o bobita de aluat. Cand bobita se ridica, inseamna ca uleiul s-a incins si atunci se pun gogosile. Se prajesc pe ambele parti. Se dau fierbinti prin zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi simple" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Minciunele