Gogosi umplute cu crema de vanilie cu cocos

de epurasha2bb in Dulciuri, 6 Mar 2011 | 8248 vizualizari

 

niste pufosenii aromate care-ti inunda gura de placere! de departe cele mai bune gogosi ce am mancat vreodata!

 

INGREDIENTE

pt.gogosi
  • 500 g faina alba cernuta
  • 1 plic drojdie praf
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 30 ml ulei de masline cu aroma de trufe albe -sau simplu
  • 3 lingurite de zahar
  • 3 linguri iaurt simplu
  • 1 lingura crema de lapte cu extract de nuca de cocos
pt.crema de vanilie:
  • 6 linguri de zahar
  • 1 mar
  • 300 ml apa
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura crema de lapte cu extract de nuca de cocos
pt.decor: zahar pudra
  •  
  •  
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute cu crema de vanilie cu cocos:

Se face cald in bucatarie, se pregateste masa de lucru si ingredientele.


Se pune in mijlocul fainii o maia formata din: oul batut si iaurtul amestecat cu crema de lapte cu extract de nuca de cocos si cu drojdia inmuiata in laptele caldut cu zahar.Se picura si uleiul si se presara putina faina deasupra si se lasa asa vreo 10 minute la cald apoi se incepe framantarea din mijloc catre margini si se mai adauga lapte caldut dupa nevoie .


Cand e gata bila de aluat se mai unge cu ulei pe deasupra si se lasa la cald acoperit cu un servet curat de panza.Dupa vreo ora se intinde aluatul cu grija mai mult cu mana la inceput apoi si cu facaletul dar usor sa nu il turtim de tot si sa iasa bulele de aer din el.


Se intind 2 foi de aluat .Pe prima se pune din loc in loc umplutura cu o lingurita si apoi peste aceasta foaie se aseaza cu grija a doua foaie mai subtire.Peste umflaturile unde e umplutura se aseaza gura unui pahar mai lat si se decupeaza cercuri.Se lasa din nou la dospit inca aproape o ora pana ce aproape -si dubleaza volumul.Se prajesc in mult ulei incins si se servesc usor racite cu zahar pudra deasupra.


Pentru crema de vanilie cu aroma de mar si nuca de cocos am procedat asa: se curata un mar de seminte si cotor si se taie in sferturi.Se pune la fiert in apa cu 3 linguri de zahar pana se obtine un compot.Se scot bucatile de mar.Frecam continutul unui plic de budinca de vanilie cu 3 linguri de zahar si 5 linguri de lapte si-l lasam deoparte.Amestecam restul de lapte (pana la 200 ml ) cu zeama de compot si lasam pe foc sa dea un clocot.Acum adaugam amestecul nostru cu praf de budinca si zahar cu lapte si stingem focul.


Amestecam energic si adaugam si lingura de crema de lapte cu extract de cocos.lasam la rece acoperit cu o folie alimnetara pana in momentul folosirii.


Se mai pot umple si cu crema de ciocolata, sau pasta Speculoos cu scortisoara sau cu branza simpla moale.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu crema de vanilie cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

07.03.2011, 11:31

bune bune

epurasha2bb 1

08.03.2011, 08:37

multumesc!

adry88 1

11.06.2011, 17:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budinca cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

ieri la 22:01

Baclava

de Ancutsa 5

ieri la 21:58

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase