Gogoşi umplute, de post

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 6 Mar 2015 | 6297 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină tip 000;
  • 1 plic de drojdie uscată Dr. Oetker;
  • 350 mL apă minerală;
  • 40 mL ulei de floarea soarelui;
  • 100 g zahăr;
  • coaja de la o portocală şi o lămâie;
  • 1 plic de zahăr vanilat;
  • zahăr pudră vanilat - pentru decor;
  • 1/2 lgţ sare.
  • circa 800 mL ulei de floarea soarelui - pentru prăjit
  • Umplutura
  • ciocoloată neagră cu zmeură, topită / orice ciocolată neagră de post;
  • gem de dude negre - orice alt gem care vă place sau îl aveţi la îndemână;
  • peltea de gutui;
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi umplute, de post:

1. Se cerne făina şi se amestecă cu drojdia uscată;

2. Într-un bol încăpător, se pune făina cu drojdia, se adaugă zahărul, coaja rasă de la o portocală şi o lămâie, zahărul vanilat, sarea;

3. Se toarnă apa minerală (călduţă) şi se formează aluatul. 

Se frământă totul câteva minute până se omogenizează toate ingredientele foarte bine după care se adaugă uleiul, câte puţin. Rezultă un aluat uşor lipicios, se pune la dospit circa 1.5 ore. 

4. După ce a crescut considerabil aluatul, se mai frământă câteva minute, se întinde cu sucitorul, cam de 1 cm grosime.

Se decupează cu un pahar iar gogoşile obţinute se lasă la crescut circa 30 minute, pe o suprafaţă unsă cu ulei sau tapetată cu făină;

5. Se prăjesc în baie de ulei, până devin arămii.

Se scot pe un prosop de hârtie. 

6. După ce s-au răcit, se umplu cu gem sau ciocolată topită.

Gemul e bine să fie fluid, umplerea să fie mai uşoară.

Dacă doriţi să le umpleţi cu un gem care conţine bucăţi mari de fructe, îl puteţi mixa cu blender-ul pentru a obţine consistenţa dorită, ușor fluidă.

Eu le-am umplut cu ajutorul unui posh de ornat, cu capăt subţire.

La final se decorează cu zahăr pudră vanilat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi umplute, de post" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta intinsa cu dovleac