Placintele cu branza

de Miha in Dulciuri, 25 Iun 2010 | 12787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 350 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana (doar daca branza este prea uscata)
  • zahar si esenta de rom (pentru varianta dulce)
  • sare si marar verde (pentru varianta sarata)
  • In plus:
  • 60 g unt pentru uns aluatul
  • 100 g smanta pentru uns placintelele
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza:

Aluat:

Din ou, smantana, apa, sare si faina se framanta un aluat omogen, putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca. Se imparte in 3 parti, apoi tot presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire, care nu se mai lipeste de masa. Se unge cu unt din belsug, apoi se ruleaza strans. Rulourile astfel obtinutese pun pe un platou si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Umplutura:

Branza de vaci si oul se amesteca, apoi se imparte in 2. Intr-o parte vom pune sare si marar verde tocat si in cealalta zahar si esenta de vanilie.

Se scot rulourile de la rece si se taie in bucati late de 2-3 degete. Fiecare bucata se intinde bine cu sucitorul, se pune cate o lingura de branza in mijloc, apoi se aduna marginile formand o bocceluta.

Placintutele cu marginile in jos le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu smantana din belsug.

Se dau la cuptor la foc mediu spre mare pana incep sa se rumeneasca, apoi se scade focul la mic si se mai lasa vreo 10-15 minute.

Sursa

TIPS-URI

1

la varianta dulce se pot adauga si stafide, dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

ionela2682 1

30.06.2010, 15:33

Le-am facut! le-am facut! .... si sunt super ca si aluatul foietaj asa s-au format.... Am dublat in schimb cantitatile ca sa iasa mai multe...!

Miha 1

30.06.2010, 20:34

Rivkaaaaa...

Miha 1

30.06.2010, 20:35

Wau...Ionela...la dublu? Ai muncit oleaca. Dar is asa de bune incat ma gandesc ca tare bine ai facut.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Batoane de ciocolata