Gogosi/briose cu crema de vanilie si ciocolata

de Criss in Dulciuri, 27 Ian 2017 | 1020 vizualizari

 

Puteti sa le spuneti gogosi, ca sunt facute cu aluatul de la reteta de gogosi la cuptor, sau puteti sa le spuneti briose, pentru ca le-am pus in forme de briose. :D Indiferent cum le spuneti, sunt delicioase si va veti indragosti de ele. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: (12 bucati)
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Dr.oetker
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt topit
  • 7 g drojdie uscata Dr.Oetker +
  • 1 galbenus pentru uns gogosile
  • Crema:
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 80 g faina
  • Glazura (ganache de ciocolata nebatut)
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida Pilos
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi/briose cu crema de vanilie si ciocolata:

Singura conditie pentru reusita aluaturilor facute la masina de paine, este respectarea ordinii introducerii ingredientelor. Asadar, in cuva masinii de paine se introduc ingredientele in aceasta ordine: laptele caldut, untul topit, uleiul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, faina si in final drojdia. Se inchide capacul si se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire. Dupa o ora si 30 minute, aluatul creste pana la capacul masinii. Se scoate aluatul, se imparte in 12 bile cat de cat egale si fiecare bila se pune in formele de briose. Eu am folosit formele de silicon, pentru ca imi plac foarte mult, se lucreaza foarte usor cu ele si nu exista niciun risc sa se lipeasca . Daca nu aveti forme de silicon, puneti cosulete de hartie in tava de briose. Si aceasta varianta e mai comoda decat sa le ungeti cu unt si sa le tapetati cu faina.

Se mai lasa sa creasca 20 minute, dupa care se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul preincalzit, timp de 25-30 minute.


Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie. Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Crema se lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-un posh si se umple briosele.




Ciocolata se rupe in bucati si se topeste pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se glazureaza fiecare briosa.



Ciocolata se rupe in bucati si se topeste pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se glazureaza fiecare briosa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi/briose cu crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

29.01.2017, 14:47

ce bune sunt

Criss 1

29.01.2017, 20:24

miki_a 1

20.02.2017, 23:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de ciocolata si frisca