Spirala cu mere,insiropata

de Constelatialeu in Dulciuri, 11 Noi 2014 | 2349 vizualizari

 

Mere,scortisoara si sirop,simplu si bun.....

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta
  • 1,500 kg mere ionatane
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 liculete zahar vanilat
  • Pt.uns
  • 100 g unt
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu mere,insiropata:

Foile de placinta le lasam la dezghetat.


Apa si zaharul le punem la fiert sa scada pana ramane cca 80 ml lichid, lasam la racit.


Pregatim merele. Le curatam de coaja si le radem pe razatoarea cu gauri mari. Stoarcem merele rase de zeama, le punem intr-o cratita cu 150 g zahar, 2 pliculete cu zahar vanilat si le calim. Cand sunt aproape gata calite adaugam scortisoara. Le lasam sa se raceasca, pana pregatim foile.


Intindem pe blatul de lucru cate doua foi una peste alta, suprapunem alte doua foi cam 5-6 cm si tot asa pana asezam toate foile, adica 4 bucati duble, adica in total 8 foi de palcinta. Topim untul si ungem fiecare foaie in parte, apoi asezam merele calite intinse pe lungimea foilor si pe latime cca 10 cm, cum se vede in imagini. Apoi incepem sa rulam usor tot sulul, cu atentie sa nu rupem foile.


Ungem o tava de ceramica cu diametrul de 26 cm, formam o spirala din sulul format,ungem cu restul de unt, cu o frigaruie intepem spirala din loc in loc si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 40 min, la foc moderat. Cand incepe sa se rumeneasca scoatem tava si turnam siropul peste placinta, mai lasam la cuptor cca 10 min.

 

TIPS-URI

1

sub tava cu placinta am asezat un vas cu apa,sa nu se arde placita pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu mere,insiropata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Panacris 1

12.11.2014, 16:21

Valclaudia 1

12.11.2014, 21:06

ce bunatate!

mirela0911 1

12.11.2014, 22:01

Ce buna e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu bostan si mere