Gomboti cu magiun - de post

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 11 Feb 2011 | 8539 vizualizari

 

Ddaca aveti pofta de ceva dulce si nu stiti ce sa faceti, va propun o reteta delicioasa si ieftina, de post.
Gomboti = galuste
sursa : http://www.bucataras.ro/retete/gomboti-cu-silvoita-magiun-de-prune-16177.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 100 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de zahar
  • zahar vanilat
  • pesmet
  • zahar
  • ulei
  • un praf de sare
  • magiun de prune ( gem de prune)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu magiun - de post:

Spalam cartofii si i punem la fiert in coaja. Ii pasam cu furculita cat sunt calzi, adaugam un praf de srae, zaharul, uleiul, faina, zaharul vanilat si omogenizam compozitia. Lasam compozitia se se raceasca. Ne ungem mana cu ulei si formam bilute, pe care le turtim, iar in mijlocul lor vom pune magiun, dupa care modelam inapoi biluta. Procedam la fel pana terminam compozitia.


Intre timp am pus pe foc o oala cu apa, cand a inceput sa fiarba, dam focul incet si punem galustele in ea, sunt gata cand se ridica la suprafata.


Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei, il lasam sa se incinga, apoi vom pune pesmetul si-l calim usor, stingem focul si adaugam zahar dupa gust si amestecam usor.


Galustele fierte le scoatem cu o paleta si le dam prin pesmet. Sunt delicioase, nici nu zici ca sunt de post! Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu magiun - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Dana Cristea - pusikmea 1

12.02.2011, 17:13

MIUTA 1

15.02.2011, 18:02

O sa-i pun la favorite.Si eu fac dar o alta reteta dar ai tai au iesit grozavi.Felicitari .Mai vreau sa-mi dai voie sa-l pupacesc pe baietelul din avatar ca tare e frumos,mai frumos decat prevede legea

adry88 1

04.07.2011, 16:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa (de post)