Gomboti cu prune

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 16 Aug 2011 | 6013 vizualizari

 

Hmmm,,, am fost usor sceptica in ceea ce priveste aceasta reteta de gomboti cu prune, insa rezultatul final m-a surprins intr-un mod extrem de placut. Sunt deosebit de gustoase iar in combinatie cu dulceata si smantana sunt absolut divine.


Din multitudinea de variante pentru aceasta reteta, o prezint si pe a mea, adaptata ,,,

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 50 gr gris
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1/2 kg prune
  • 250 gr branza de vaci
  • 150 gr faina de grau
  • esente de  vanilie si scortisoara
  • Pentru crusta de pesmet
  • 50 gr unt
  • 200 gr pesmet
  • zahar si scortisoara dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Cum se prepara reteta de gomboti cu prune

Pasul I

Prunele, spalate si curatate de samburi, le pudram cu zahar vanilat si scortisoara.

Untul se bate impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugam apoi grisul, branza, esentele si oul, omogenizand compozitia obtinuta.  Incorporam faina si framantam aluatul, cu o consistenta potrivita.

Intre timp pregatim pesmetul. 

Intr-o tigaie, topim untul, adaugam pesmetul sfaramat, avand grija sa amestecam continuu pentru a nu se arde. Potrivim gustul cu zahar si scortisoara.

Pasul II

Din aluatul obtinut formam bilute in mijlocul carora vom aseza o pruna (sau o jumatate, in functie de marime) - aluatul il modelam intre palme astfel incat sa acoperim in intregime fructul. Dupa ce am terminat de modelat toate bilutele, le adaugam intr-un vas cu apa fierbinte, lasandu-le pe foc (fara a da in clocot) pana cand se ridica la suprafata.

Scurgem gombotii cu prune de apa cu ajutorul unei palate, le trecem prin pesmet si le servim, calde sau reci, impreuna cu un strop de smantana.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Dya Daniela Andrei 1

18.08.2011, 21:47

RuxyRux 1

18.08.2011, 21:49

De-ai stii cat le iubesc...de regula le fac cu compozitie de cartofi...asa le stiu de cand sunt copil...am pus reteta ta la favo...mi se pare foarte usoara...si am sa le pregatesc si eu...multumesc scumpa Dya

Dya Daniela Andrei 1

18.08.2011, 22:06

Mi-au placut tare mult,,, insa cred ca sunt mai gustosi prajiti,,, cu prima ocazie cand am timp liber ii voi pregati si in aceasta varianta, cu cartofi,,,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de aniversare