Gomboti cu prune

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 16 Aug 2011 | 4269 vizualizari

 

Hmmm,,, am fost usor sceptica in ceea ce priveste aceasta reteta de gomboti cu prune, insa rezultatul final m-a surprins intr-un mod extrem de placut. Sunt deosebit de gustoase iar in combinatie cu dulceata si smantana sunt absolut divine.


Din multitudinea de variante pentru aceasta reteta, o prezint si pe a mea, adaptata ,,,

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 50 gr gris
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1/2 kg prune
  • 250 gr branza de vaci
  • 150 gr faina de grau
  • esente de  vanilie si scortisoara
  • Pentru crusta de pesmet
  • 50 gr unt
  • 200 gr pesmet
  • zahar si scortisoara dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Cum se prepara reteta de gomboti cu prune


Pasul I


Prunele, spalate si curatate de samburi, le pudram cu zahar vanilat si scortisoara.


Untul se bate impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugam apoi grisul, branza, esentele si oul, omogenizand compozitia obtinuta. Incorporam faina si framantam aluatul, cu o consistenta potrivita.


Intre timp pregatim pesmetul.


Intr-o tigaie, topim untul, adaugam pesmetul sfaramat, avand grija sa amestecam continuu pentru a nu se arde. Potrivim gustul cu zahar si scortisoara.


Pasul II


Din aluatul obtinut formam bilute in mijlocul carora vom aseza o pruna (sau o jumatate, in functie de marime) - aluatul il modelam intre palme astfel incat sa acoperim in intregime fructul. Dupa ce am terminat de modelat toate bilutele, le adaugam intr-un vas cu apa fierbinte, lasandu-le pe foc (fara a da in clocot) pana cand se ridica la suprafata.


Scurgem gombotii cu prune de apa cu ajutorul unei palate, le trecem prin pesmet si le servim, calde sau reci, impreuna cu un strop de smantana.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Dya Daniela Andrei 1

18.08.2011, 21:47

RuxyRux 1

18.08.2011, 21:49

De-ai stii cat le iubesc...de regula le fac cu compozitie de cartofi...asa le stiu de cand sunt copil...am pus reteta ta la favo...mi se pare foarte usoara...si am sa le pregatesc si eu...multumesc scumpa Dya

Dya Daniela Andrei 1

18.08.2011, 22:06

Mi-au placut tare mult,,, insa cred ca sunt mai gustosi prajiti,,, cu prima ocazie cand am timp liber ii voi pregati si in aceasta varianta, cu cartofi,,,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Cremșnit Duo

ieri la 19:05

Salata cazaceasca cu sfecla rosie ,fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu fructe