Gomboti cu prune

de merisor in Prajituri, 31 Iul 2013 | 27735 vizualizari

 

Mi-a adus mama soacra niste prune mari si bune de la tara si m-am gandit sa mai fac ceva dulce.
Nu mai facusem de mult gomboti, cred ca de cativa ani buni, asa ca am facut azi.
Reteta trebuia sa fie cu pesmet, dar din pacate fiind expirat cel pe care il aveam, am folosit biscuiti, dar s-a dovedit a fi tare buni in combinatia asta

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg cartofi
  • 250 gr faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 200 gr biscuiti digestiv cu nuca
  • sare
  • esenta de vanilie
  • apa
  • 16 prune
  • scortisoara
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Cartofii, spalati bine, i-am pus la fiert in apa cat sa fie acoperiti si necuratati de coaja.


I-am lasat pe foc pana s-au patruns bine, verificand cu o furculita, apoi am scurs apa si i-am lasat la racit.


Biscuitii, fiind mai tari, i-am trecut prin robot si i-am asezat pe un platou. Nu a fost nevoie sa adaug zahar la ei pentru ca au fost dulci.


Dupa racirea cartofilor, i-am curatat si i-am pasat ca pentru piure, apoi am adaugat zaharul, sarea, uleiul si esenta si am frecat bine cu mixerul pana s-a topit zaharul, apoi am incorporat ouale si in final faina.


Prunele le-am spalat, le-am sters si le-am scos samburii, apoi le-am pudrat cu scortisoara.


Am presarat pe un platou putina faina, mi-am infainat si mainile si am inceput sa modelez galustele.


Am luat cate o lingura din compozitie, asezand-o in mana stanga, apoi am pus pruna la mijloc si am imbracat-o cu compozitia, uniformizand-o ca pe o minge.


Am asezat-o pe platoul infainat si am trecut la urmatoarea.


Am procedat asa cu fiecare infainand-mu minile din cand in cand pentru ca totusi compozitia era putin lipicioasa.


Am pus o oala cu apa si putina sare pe foc, iar cand a atins punctul de fierbere am inceput sa scufund galuste, cate au incaput, astfel incat sa fie loc pe langa ele sa le pot scoate fara a le sfarama si le-am lasat in apa 3-4 minute, apoi le-am scos cu o paleta si le-am pus pe platoul cu biscuiti.


Le-am rotit prin biscuiti, dupa care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade.


Au iesit foarte bune si asa cu biscuiti si nuca!


 

TIPS-URI

1

Se pot consuma atat calde cat si reci.

2

Este recomandat ca prunele sa fie tari pentru a nu se inmuia si a lasa sirop in timpul coacerii.

3

Daca prunele sunt acrisoare, se poate pune putin zahar in interiorul lor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Mihaela_G 1

13.08.2013, 22:01

Sunt bune-bune!
Felicitari!

iri_iri 1

03.11.2014, 22:36

Aurelia 07_07 1

25.02.2015, 14:45

Ieri am cumparat un prun.Cand o face prune am reteta de gomboti.Tare-mi place cum arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune (de post)