Gomboti [ galuste ] cu prune de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 20 Ian 2010 | 14445 vizualizari

 

este un desert foarte solicitat la noi in zilele de post

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi  albi
  • 200 gr faina alba  [ am pus de secara ]
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri zahar [ am combinat cu zahar pudra cu vanilie ]
  • 500 gr prune 
  • scortisoara
  • sare 
  • 500 gr pesmet
  • 100 ml ulei pt  prajirea pesmetului 
  • zahar pt. pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti [ galuste ] cu prune de post:

 

  1. pesmetul se prajeste in 100 ml ulei pana devine auriu , se adauga apoi zahar dupa gust .
  2. prunele se curata de samburi si se amesteca cu scortisoara si zahar
  3. cartofii se spala , se fierb in coaja cu putina sare . cand sunt fierti se curata .
  4. se zdrobesc cat sunt fierbinti si se amesteca cu uleiul si faina
  5. cu o lingura se iau bucati de aluat in palmele ude , in interiorul aluatului  se pune cate o pruna , se rotunjesc si se fierb in apa clocotita timp de 10 min. la inceput focul e mai puternic apoi trebuie redus .
  6. se scot cu ajutorul unei spumiere si se tavalesc in pesmet .

TIPS-URI

1

gombotii sunt fierti in oala cand se ridica la suprafata

2

se pot servi atat calzi cat si reci

3

puteti folosi prune congelate ,sau prune uscate puse 24 ore la imuiat

4

se pot prepara si cu alte fructe : piersici , caise , fructe padure etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti [ galuste ] cu prune de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ionix 1

21.01.2010, 12:56

bune bune... eu am o vecina care-mi trimite mereu galuste de astea, dar ea le umple cu marmelada... bun bun bun

mirabella 1

24.11.2022, 00:06

nu e buna reteta - aluatul e prea moale, se crapa la fierbere si are o textura moale la consumat. Trebuie probabail mai multa faina sau mai putini cartofi, sau adaugata gris. Imi pare rau - Nu recomand.

mihaelar63 1

24.11.2022, 00:47

Imi pare rau Mirabella ca nu ti-au iesit !!! Trebuie incercate cateva bucati si intervenit cu mai multa faina eventual. Depinde chiar de tipul fainii si chiar de conditiile atmosferice [ daca este umiditate in aer , faina poate fi mai higroscopica ] . Succes la gatit !!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai la cuptor