Gomboti [ galuste ] cu prune de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 20 Ian 2010 | 14246 vizualizari

 

este un desert foarte solicitat la noi in zilele de post

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi  albi
  • 200 gr faina alba  [ am pus de secara ]
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri zahar [ am combinat cu zahar pudra cu vanilie ]
  • 500 gr prune 
  • scortisoara
  • sare 
  • 500 gr pesmet
  • 100 ml ulei pt  prajirea pesmetului 
  • zahar pt. pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti [ galuste ] cu prune de post:

 

  1. pesmetul se prajeste in 100 ml ulei pana devine auriu , se adauga apoi zahar dupa gust .
  2. prunele se curata de samburi si se amesteca cu scortisoara si zahar
  3. cartofii se spala , se fierb in coaja cu putina sare . cand sunt fierti se curata .
  4. se zdrobesc cat sunt fierbinti si se amesteca cu uleiul si faina
  5. cu o lingura se iau bucati de aluat in palmele ude , in interiorul aluatului  se pune cate o pruna , se rotunjesc si se fierb in apa clocotita timp de 10 min. la inceput focul e mai puternic apoi trebuie redus .
  6. se scot cu ajutorul unei spumiere si se tavalesc in pesmet .

TIPS-URI

1

gombotii sunt fierti in oala cand se ridica la suprafata

2

se pot servi atat calzi cat si reci

3

puteti folosi prune congelate ,sau prune uscate puse 24 ore la imuiat

4

se pot prepara si cu alte fructe : piersici , caise , fructe padure etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti [ galuste ] cu prune de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ionix 1

21.01.2010, 12:56

bune bune... eu am o vecina care-mi trimite mereu galuste de astea, dar ea le umple cu marmelada... bun bun bun

mirabella 1

24.11.2022, 00:06

nu e buna reteta - aluatul e prea moale, se crapa la fierbere si are o textura moale la consumat. Trebuie probabail mai multa faina sau mai putini cartofi, sau adaugata gris. Imi pare rau - Nu recomand.

mihaelar63 1

24.11.2022, 00:47

Imi pare rau Mirabella ca nu ti-au iesit !!! Trebuie incercate cateva bucati si intervenit cu mai multa faina eventual. Depinde chiar de tipul fainii si chiar de conditiile atmosferice [ daca este umiditate in aer , faina poate fi mai higroscopica ] . Succes la gatit !!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata cu branza si afine

de oanapl 7

pe 02.03 la 17:14

Tort cu zmeura , banane si 50 de Primaveri

pe 01.03 la 13:59

PRAJITURA MIMOZA

pe 29.02 la 10:38

BRIOSE SARATE

pe 29.02 la 10:23

Pulpe de pui barbeque la cuptor

de Rocsi 9

pe 28.02 la 20:14

TOP
utilizatori

mirela0911

4534 puncte

oanapl

2156 puncte

Constelatialeu

1856 puncte

Panacris

1657 puncte

Catalina L

1596 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu ceapa caramelizata