Orez prajit cu sparanghel si verdeata

de anisoara in Mancaruri de post, 31 Mai 2010 | 3213 vizualizari

 

Foarte mult imi place sa prepar orezul in asa mod. Este o reteta din capitolul Repede , sanatos, si foarte gustos.
Acompaniat de un peste preparat la gratar sau in cuptor veti ramane foarte incantata.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de orez lungaret
  • 0.5 din  ceapa
  • o legatura de sparanghel
  • 2 de alcachofa sau alta verdeata
  • 2 linguri  ulei de masline
  • un catel de usturoi 
  • o frunza de dafin
  • o lamaie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit cu sparanghel si verdeata:

Se incalzeste bine tigaia cu ulei, si un catel de usturoi necuratit, taiat in doua de-a lungul. Se arunca usturoiul , si se adauga orezul la prajit , se prajeste timp de 4-5 minuta pana devine straveziu , se aduga ceapa taiata marunt si se prajeste impreuna cu orezul. Totul se amesteca cu o lingura de lemn.


Se adauga sparanghelul spalat si taiat , si se prajeste impreuna cu orezul. Se condimenteaza cu piper si sare. Se toarna apa ca sa acopere orezul de un deget deasupra lui , se asteapta sa dea in clocot si se pune capacul. Se scade focul la minim si se lasa sa fiarba timp de 15 minute.






La sfarsit se adauga alcachofa si se amesteca. Se mai lasa sub capac cca 5 minute. Se serveste la masa stropit cu suc de lamaie.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit cu sparanghel si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

ela 1

31.05.2010, 01:33

interesanta reteta

anisoara 1

01.06.2010, 14:28

Ela, sunt foarte incantata de gustul acestui orez cu verdeata. Verdeata ii da un gust putin acru si se combina foarte mult cu orezul prajit. Se mai poate adauga putine stafide la prajit , stafidele sunt dulcii. Este ceva neobisnuit si gustos.si sanatos.

lili2010 1

01.06.2011, 15:49

Alchacofa...Este de fapt anghinare..???
Interesanta reteta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pachetele de primavara