Orez prajit cu sparanghel si verdeata

de anisoara in Mancaruri de post, 31 Mai 2010 | 5641 vizualizari

 

Foarte mult imi place sa prepar orezul in asa mod. Este o reteta din capitolul Repede , sanatos, si foarte gustos.
Acompaniat de un peste preparat la gratar sau in cuptor veti ramane foarte incantata.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de orez lungaret
  • 0.5 din  ceapa
  • o legatura de sparanghel
  • 2 de alcachofa sau alta verdeata
  • 2 linguri  ulei de masline
  • un catel de usturoi 
  • o frunza de dafin
  • o lamaie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit cu sparanghel si verdeata:

Se incalzeste bine tigaia cu ulei, si un catel de usturoi necuratit, taiat in doua de-a lungul. Se arunca usturoiul , si se adauga orezul la prajit , se prajeste timp de 4-5 minuta pana devine straveziu , se aduga ceapa taiata marunt  si se prajeste impreuna cu orezul. Totul se amesteca cu o lingura de lemn.  

 Se adauga sparanghelul   spalat si taiat , si se prajeste impreuna cu orezul. Se condimenteaza cu piper si sare. Se toarna apa ca sa acopere orezul de un deget deasupra lui , se asteapta sa dea in clocot si se pune capacul. Se scade focul la minim si se lasa sa fiarba timp de 15 minute.

 

La sfarsit se adauga  alcachofa si se amesteca. Se mai lasa sub capac cca 5 minute. Se serveste la masa stropit cu suc de lamaie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit cu sparanghel si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

ela 1

31.05.2010, 01:33

interesanta reteta

anisoara 1

01.06.2010, 14:28

Ela, sunt foarte incantata de gustul acestui orez cu verdeata. Verdeata ii da un gust putin acru si se combina foarte mult cu orezul prajit. Se mai poate adauga putine stafide la prajit , stafidele sunt dulcii. Este ceva neobisnuit si gustos.si sanatos.

lili2010 1

01.06.2011, 15:49

Alchacofa...Este de fapt anghinare..???
Interesanta reteta !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei capia umplut cu ciuperci si orez in sos de rosii cu vin si usturoi