Gomboțuri cu prune

de Rita Ilies in Dulciuri, 31 Mar 2015 | 5136 vizualizari

 

Gomboțurile, căci așa se numesc la mine-n Maramu' sunt nelipsite în această perioadă. Sunt minunate cu aroma specială de scorțișoară care parcă prevestește venirea următorului anotimp. :) Așadar, azi m-am gândit să vă prezint și vouă rețeta mea. Se prepară foarte ușor și au o textură minunată.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente cocă:
  • 800 g cartofi
  • făină câtă ia
  • Ingrediente umplutură:
  • prune sau alte fructe
  • scorțișoară sau mirodenii în funcție de preferințe
  • Pesmet:
  • 50 g unt
  • 200 g pesmet
  • 2 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboțuri cu prune:

Se fierb cartofii în coajă și se lasă să se răcească. Se curăță și se zdrobesc ca și pentru piure. Se adaugă făina apoi se frământă aluatul. 

Într-o oală punem apa la fiert cu un vârf de sare, iar într-o tigaie rumenim pesmetul în unt, cca. 5 minute la foc potrivit. Peste pesmet presărăm zahărul și vanilia.

Cernem făină pe spațiul de lucru, întindem aluatul la o grosime de aproximativ 8 mm și îl tăiem pătrățele. Așezăm pe fiecare pătrățică obținută câte o prună ( scoatem sâmburii în prealabil ), apoi câte puțin zahăr și pulbere de scorțișoară ( cam un vârf de cuțit pe fiecare prună ). Le facem bulgărași, apoi le punem în apa care fierbe. Gomboții fierți se vor ridica la suprafața apei.

Scoatem fiecare gomboț și îl tăvălim prin pesmetul rumenit.

Se pot umple și cu căpșuni, caise, piersici, sau alte fructe parfumate care vă plac. :)

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboțuri cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu prune si gris