Gomboțuri cu prune

de Rita Ilies in Dulciuri, 31 Mar 2015 | 2878 vizualizari

 

Gomboțurile, căci așa se numesc la mine-n Maramu' sunt nelipsite în această perioadă. Sunt minunate cu aroma specială de scorțișoară care parcă prevestește venirea următorului anotimp. :) Așadar, azi m-am gândit să vă prezint și vouă rețeta mea. Se prepară foarte ușor și au o textură minunată.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente cocă:
  • 800 g cartofi
  • făină câtă ia
  • Ingrediente umplutură:
  • prune sau alte fructe
  • scorțișoară sau mirodenii în funcție de preferințe
  • Pesmet:
  • 50 g unt
  • 200 g pesmet
  • 2 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboțuri cu prune:

Se fierb cartofii în coajă și se lasă să se răcească. Se curăță și se zdrobesc ca și pentru piure. Se adaugă făina apoi se frământă aluatul.


Într-o oală punem apa la fiert cu un vârf de sare, iar într-o tigaie rumenim pesmetul în unt, cca. 5 minute la foc potrivit. Peste pesmet presărăm zahărul și vanilia.


Cernem făină pe spațiul de lucru, întindem aluatul la o grosime de aproximativ 8 mm și îl tăiem pătrățele. Așezăm pe fiecare pătrățică obținută câte o prună ( scoatem sâmburii în prealabil ), apoi câte puțin zahăr și pulbere de scorțișoară ( cam un vârf de cuțit pe fiecare prună ). Le facem bulgărași, apoi le punem în apa care fierbe. Gomboții fierți se vor ridica la suprafața apei.


Scoatem fiecare gomboț și îl tăvălim prin pesmetul rumenit.


Se pot umple și cu căpșuni, caise, piersici, sau alte fructe parfumate care vă plac. :)


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboțuri cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rita Ilies 1

06.04.2015, 11:51

VI 1

07.04.2015, 15:10

Rita Ilies 1

07.04.2015, 17:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune