Chocolate lava cake-Vulcan de ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 19 Mai 2015 | 5122 vizualizari

 

Un desert rapid şi deosebit de gustos. Asta dacă iubiţi ciocolata. Si cine oare n-o iubeşte?
Reţeta am găsit-o pe site-ul Paulei- Enjoy Dessert şi am zis ca musai s-o fac şi eu.
Mi-a plăcut rezultatul doar că nu am avut forme potrivite pentru ele. Ar fi ieşit mult mai bine în ceşti mai înalte, mijlocul ar fi rămas mult mai fluid.

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciocolata 72% cacao
  • 200 g unt
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cherry angelli
  • Vanilie
  • 1 praf de sare
  • Unt si cacao pentru uns formele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate lava cake-Vulcan de ciocolată:

Din aceste cantitati vor rezulta 6-8 bucati, în functie de formele folosite.

Eu am folosit cesti de ceai si vase ramekin, dar mai bine au iesit cele din cesti.

Am uns formele cu unt si le-am presarat cu cacao.

Cuptorul l-am preîncalzit la 200 de grade.

Ciocolata am topit-o împreuna cu untul pe baie de aburi.

Ouale le-am batut cu zaharul si un praf de sare, apoi le-am pus peste ciocolata.

La final am adaugat faina, vanilia si lichiorul.

Am pus compozitia în formele pregatite si le-am pus la cuptor.

Daca sunt forme mai mici, sunt sufieciente 12-13 minute, daca sunt mai mari, 15-16 minute vor fi de ajuns.

Sunt gata când la suprafata apar mici crapaturi.

Atentie!  Daca le lasati mai mult, nu veti avea „miezul” acela curgator si e pacat.

Le-am scor din cuptor, le-am lasat  câteva minute, apoi le-am rasturnat.

Nu am avut înghetata asa ca le-am decorat cu frisca, zmeura si afine.

 S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate lava cake-Vulcan de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

anca_rm 1

21.05.2015, 07:18

ce bune sunt astea , si cu angelii cat de bune trebuie sa fie

poa 1

21.05.2015, 08:20

Micutza Luana 1

29.05.2015, 21:27

vai de mineee in ce hal arataa X::

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Cioco-de-Mentă