Chocolate lava cake-Vulcan de ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 19 Mai 2015 | 1921 vizualizari

 

Un desert rapid şi deosebit de gustos. Asta dacă iubiţi ciocolata. Si cine oare n-o iubeşte?
Reţeta am găsit-o pe site-ul Paulei- Enjoy Dessert şi am zis ca musai s-o fac şi eu.
Mi-a plăcut rezultatul doar că nu am avut forme potrivite pentru ele. Ar fi ieşit mult mai bine în ceşti mai înalte, mijlocul ar fi rămas mult mai fluid.

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciocolata 72% cacao
  • 200 g unt
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cherry angelli
  • Vanilie
  • 1 praf de sare
  • Unt si cacao pentru uns formele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate lava cake-Vulcan de ciocolată:

Din aceste cantitati vor rezulta 6-8 bucati, în functie de formele folosite.


Eu am folosit cesti de ceai si vase ramekin, dar mai bine au iesit cele din cesti.


Am uns formele cu unt si le-am presarat cu cacao.


Cuptorul l-am preîncalzit la 200 de grade.


Ciocolata am topit-o împreuna cu untul pe baie de aburi.


Ouale le-am batut cu zaharul si un praf de sare, apoi le-am pus peste ciocolata.


La final am adaugat faina, vanilia si lichiorul.


Am pus compozitia în formele pregatite si le-am pus la cuptor.


Daca sunt forme mai mici, sunt sufieciente 12-13 minute, daca sunt mai mari, 15-16 minute vor fi de ajuns.


Sunt gata când la suprafata apar mici crapaturi.


Atentie! Daca le lasati mai mult, nu veti avea „miezul” acela curgator si e pacat.


Le-am scor din cuptor, le-am lasat câteva minute, apoi le-am rasturnat.


Nu am avut înghetata asa ca le-am decorat cu frisca, zmeura si afine.


S-aveţi poftă !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate lava cake-Vulcan de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

anca_rm 1

21.05.2015, 07:18

ce bune sunt astea , si cu angelii cat de bune trebuie sa fie

poa 1

21.05.2015, 08:20

Micutza Luana 1

29.05.2015, 21:27

vai de mineee in ce hal arataa X::

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolată