TARTĂ CU CACAO, CIOCOLATĂ ALBĂ ȘI JELEU DIN ȘAMPANIE

de Panacris in Dulciuri, 31 Dec 2015 | 869 vizualizari

 

No, am ajunsss la rețeta nr. 1000;) Recunosc, că n-a fost ușor ;) Zilele astea chiar m-am perpelit, ce și cum, mai ales după ce am postat prăjiturile de Crăciun, mi-am zis de ce n-oi fi păstrat o rețetă ptr nr. 1000. Uite că, până la urmă, am făcut 2 în 1 ;) Draga de Dia, m-a provocat într-un grup cu o rețetă, în care vedeta e șampania, și azi era ultima zi de postare :D Așa, că m-am pus la treabă, inițial am plecat de la rețeta dragei Ruxy, http://www.bucataras.ro/retete/tarta-de-ciocolata-de-casa-cu-alune-73899.html, și ami ajuns la această minunată tartă, după ce am greșit și stricat vreo două variante de cremă :D Eii, gata cu vorbăria, mă simt minunat alături de voi, și sper că nu vă ”plictisesc” prea mult cu poveștile mele din CasaZmeilor ;) La mulți ani și multă sănătate în anul 2016 ! >:D< P.S. și la cât mai multe rețete! ;) 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • Făină albă de grâu 300 g,
  • Unt 250 g,
  • Ou 1 bucată,
  • Sare iodată 1 praf,
  • Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
  • Praf de copt Dr Oetker 1 plic,
  • Pudră de cacao Dr Oetker 3 linguri,
  • Nucă măcinată 2 linguri.
  • Pentru însiropat:
  • Ciocolată albă 200 g,
  • Smântănă lichidă 200 g,
  • Amidon 2-3 linguri,
  • Pentru jeleu:
  • Șampanie rose 250 ml,
  • Tort Gelle Dr Oetker 1 plic,
  • Zahăr tos 3 linguri.
  • Pentru decor:
  • Zmeură 2-3 linguri,
  • Nucă măcinată cca. 50 g,
  • Frunze de trifoi.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TARTĂ CU CACAO, CIOCOLATĂ ALBĂ ȘI JELEU DIN ȘAMPANIE:

Se amestecă îngredientele uscate pentru blat, făina, pudra de cacao, zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și praful de sare. Apoi se adaugă untul topit, se continuă amestecarea până ce se omogenizează, se adaugă și oul, după ce s-a obținut un aluat elastic, se pune într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se presează uniform cu mâna, ca să fie un aluat egal, apoi se dă la copt la 200 grade cca. 20 de minute.


Între timp ne ocupăm de creamă. P.S. Inițial am vrut cremă de șampanie cu zmeură, dar s-a stricat, tăiat L((() Am trecut la varianta de back-up. Se topește ciocolata albă, într-un vas cu pereții dublii, apoi se adaugă smântâna și amidonul și se amestecă, până se obține o cremă mai groasă. Deh, n-am avut răbdare, cum mă știți, mereu pe repede înainte :D Am turnat crema de ciocolata, de fapt sirpoul de ciocolată peste tartă, am dat la rece și m-am apucat de jeleu din șampanie.


Într-un vas mai înalt, de ce spun asta, pentru că am pățit-o, se pune șampania, se adaugă zahărul, atenție, ăsta e momentul fain, se umflă ca un vulcan :D J), apoi parful de gelatină roșie și se dă la fiert, ptr cca. 10 minute la foc mic, amestecându-se într-una, până dă în clocot.



Peste tarta răcită, se toarnă jeleu din șampanie, apoi se deocrează rapid cu zmeură, nucă macinată și foi din trifoi ;) Poftă bună și spor la treabă! La mulți ani și multă sănătate în 2016! >:D<

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TARTĂ CU CACAO, CIOCOLATĂ ALBĂ ȘI JELEU DIN ȘAMPANIE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Panacris 1

04.01.2016, 18:49

Dantes, multumesc tare mult! Esti cavalerul din umbra, mereu alaturi de noi.

Andra_Constantinescu 1

04.01.2016, 19:52

Buna tarta! Felicitari si cat mai multe retete!

mirela0911 1

05.01.2016, 21:10

Minunată trebuie să fie cu șampanie! Felicitări și la cât mai multe rețete!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tarta de cacao cu aroma de migdale