Granita de cafea

de raluca95 in Cafea, 10 Aug 2015 | 627 vizualizari

 

Că tot e cald afară, ce ziceți de ceva răcoritor?

 

INGREDIENTE

  • 4 cafele expresso
  • 3 linguri de zahăr
  • 4 linguri de rom

Eventual frisca pentru a pune deasupra,dar nu e obligatoriu

Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Granita de cafea:

Se prepară expresso. Se adauga zahărul si se amesteca până se dizolvă, după care adăugăm cele 4 linguri de rom. 

Cand cafeaua s-a "răcoarit" o punem intr-un contenitor inalt si termorezistent (eu am folosit o cutie de înghetată) si o băgăm la congelator.

La fiecare jumătate de oră (sau la fiecare ora, depinde si de cat de tare îngheată congelatorul) se amesteca cu o spatula. Acest procedeu il repetam pana cand toată cafeaua este înghetată. Atunci serviti granita cu putină frisca dacă vă place. Să aveti poftă! :D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Granita de cafea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

raluca95

raluca95 1

10.08.2015, 10:32

Multumesc

Rocsi

Rocsi 1

10.08.2015, 20:52

Suna bine!

mirela0911

mirela0911 1

11.08.2015, 14:52

Ar merge tare bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!