Granita de cafea

de raluca95 in Cafea, 10 Aug 2015 | 3254 vizualizari

 

Că tot e cald afară, ce ziceți de ceva răcoritor?

 

INGREDIENTE

  • 4 cafele expresso
  • 3 linguri de zahăr
  • 4 linguri de rom

Eventual frisca pentru a pune deasupra,dar nu e obligatoriu

Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Granita de cafea:

Se prepară expresso. Se adauga zahărul si se amesteca până se dizolvă, după care adăugăm cele 4 linguri de rom. 

Cand cafeaua s-a "răcoarit" o punem intr-un contenitor inalt si termorezistent (eu am folosit o cutie de înghetată) si o băgăm la congelator.

La fiecare jumătate de oră (sau la fiecare ora, depinde si de cat de tare îngheată congelatorul) se amesteca cu o spatula. Acest procedeu il repetam pana cand toată cafeaua este înghetată. Atunci serviti granita cu putină frisca dacă vă place. Să aveti poftă! :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Granita de cafea" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cafea rece (reteta video)