Granita de zmeura si menta

de Catalina L in Bauturi, 16 Iul 2020 | 2365 vizualizari

 

  "retete de vara"
Ce savuroasa si racoritoare este aceasta reteta ! Dupa reteta cu pepene rosu iata o varianta cu zmeura.
O reteta low carb caci fara zahar si facuta cu indulcitor natural.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/06/granita-de-zmeura-si-menta-reteta-low.html

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de zmeura
  • 50 gr indulcitor natural (sau zahar)
  • 100 ml de apa
  • 10 foi de menta
  • 30 ml de suc de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Granita de zmeura si menta:

Puneti la fiert apa cu indulcitorul sau zaharul. 

Adaugati foile de menta si sucul de lamaie.

Lasati sa fiarba 3 minute pana cand indulcitorul/zaharul se topeste.

Rezervati si lasati sa se raceasca.

Mixati zmeura, adaugati siropul racit si filtrat.

Mixati din nou si varsati intr-o cutie cu capac.

Dati la congelator.

Se scoate  dupa 30 de minute si se amesteca cu o furculita cristalele de gheata formate deasupra si se pune iar la congelator. 

Se repeta procesul o data la 30 minute timp de 3 ore.

Se poate lasa toata noaptea si a 2-a zi se zgaraie la suprafata cu o lingura/ furculita.

Se serveste decorata cu menta proaspata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Granita de zmeura si menta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Smoothie de capsuni, banane și kiwi