Gratar de pui cu sos Satay

de Zamfira in Sosuri, 13 Noi 2016 | 1051 vizualizari

 

Iată un meniu bun pentru o masă festivă, o sărbătoare sau pur şi simplu pentru un prânz în familie. Arome multe, gusturi bogate, culori diverse şi miresme alese.
Grătarul de pui este una din cele mai des întâlnite meniuri zilnice. O carne uşoară, fragedă, plăcută la gust şi textură, uşor de gătit şi generoasă la combinaţii diverse.
Am ales o salată mixtă pentru acest grătar bun şi o garnitură de cartofi prăjiţi.
Foi tortila pentru servit şi creveţi expandaţi pentru decor.
Şi acum noutatea reţetei, sosul Satay.
Satay e numele celor mai populare frigărui orientale. Originare din Java, Indonezia, satay s-a extins în toată regiunea Asiei, Pacificului, din Malaezia şi Singapore până în Thailanda şi Vietnam.
Aceste frigărui se marinau în sos satay, un sos gros, ce are la bază lapte de cocos aromat.
Vă prezint reţeta de sos satay folosit cel mai des în Thailanda şi Indonezia, dar aşa cum am mai spus, reţetele diferă de la zonă la zonă.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 4 porţi Grătar de pui

  • 1 kg piept de pui, pulpe de pui
  • sare, piper şi mult cimbru uscat

Salata mixtă

  • 1 castravete de seră sau 4 castraveţi de grădină
  • 2-3 roşii
  • 1 ardei mare roşu
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 conservă mică de porumb
  • morcov, ţelină răzuită mărunt(opţional)
  • pătrunjel verde tocat mărunt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet sau 1/2 zeamă de lămâie
  • sare, piper

Cartofi prăjiţi din cartofi roşii, ulei şi sare. Sos Satay

  • 1 ceapă mică albă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 lingură boia dulce
  • 1/2 linguriţă mică chilli(opţional)
  • 2 linguri zahăr brun
  • 2 linguri sos de soia
  • 4 linguri unt de arahide crunchy(cu bucăţi de arahide)
  • 250 ml lapte de cocos
  • foarte puţină sare(untul de arahide şi sosul de sia sunt deja sărate)
  • piper
  • opţional 1-2 linguri sos de peşte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratar de pui cu sos Satay:

Grătarul de pui se va prepara în funcţie de varianta fiecăruia. Grătar, plită electrică, hmmm jar etc.


Carnea de pui o porţionăm în bucăţi mai mici, condimentăm cu sare, piper şi cimbru mult. După pregătirea grătarului, lăsăm carnea să se odihnească.


Sosul Satay


Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul, le călim împreună cu uleiul de măsline şi foarte puţină sare.Adăugăm boia dulce, untul de arahide, zahărul brun, sosul de soia şi laptele de cocos.


Omogenizăm foarte bine totul şi lăsăm să dea în clocot doar 2 minute. Cine doreşte să adauge sos de peşte, acesta se pune la final.


Adăugăm bucăţile de grătar în sos şi lăsăm să stea în sos cel puţin 10-15 minute.


Pregătim salata mixtă şi cartofii prăjiţi.


Pentru salată tăiem toate legumele cubuleţe foarte mici. Adăugăm sare, piper, ulei şi oţet.


Servim meniul pe o foaie tortila.


Carne cu sos, în mijloc salată mixtă şi pe margine creveţi expandaţi.


Cartofii prăjiţi îi servim separat într-un bol.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de pui cu sos Satay" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

15.11.2016, 20:32

Ceva nou pentru mine, dar pare foarte bun!

Zamfira 1

16.11.2016, 09:19

Sosul este o noutate, merita sa gusti macar odata. Este un sos dulce cu gust intens de arahide si cocos, combinat cu puiul e foarte bun. Altă noutate , creveţii alături de pui, salată şi cartofi prăjiţi. Meniul este al unui specialist, nu eu am inventat combinaţiile acestea. Pupici Roxy.

Catalina L 1

18.11.2016, 20:01

f bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Sos Tahini