Gratin de cartofi

de Gherca Daniela in Mancaruri de legume, 15 Iun 2016 | 679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari
  • 200 ml lapte
  • 50g smantana
  • 1 ou
  • 200g cascaval ras
  • 15g unt
  • sare
  • piper
  • nuscoara
  • rosii (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi:

Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem rondele subtiri.


Intr-o tava, eu am folosit rotunda, puteti pune si hartie de copt cum am facut eu, dar puteti sa o ungeti doar cu unt, iar pentru aroma puteti pune felioare de usturoi, (eu nu am pus), peste unt am asezat felioarele de cartofi, am condimentat dupa gust, am asezat un strat de cascaval, inca un rand de cartofi, condimentam din nou, alt strat de cascaval, deasupra trebuie sa fie un rand de cartofi si ii condimentam dupa gust.


Separat, batem oul bine cu smantana si laptele, condimentam din nou si turnam peste cartofi jumatate din aceasta compozitie, mai presaram putin cascaval, asezam cateva bucati de rosii (optional) si invelim totul intr-o folie de aluminiu, dupa care dam tava la cuptor pentru cca.20 minute.

Dupa care scoatem tava, luam folia de aluminiu si turnam restul de compozitie cu lapte, dam din nou la cuptor si lasam pana se rumeneste frumos deasupra, iar compozitia s-a legat frumos.

Noi am servim cu aripioare de curcan si castraveciori murati!

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

15.06.2016, 20:55

Gherca Daniela 1

16.06.2016, 17:28

Multumesc bucatarasi!

Andreea Caroline 1

16.06.2016, 17:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu branza la cuptor