Gratin de cartofi

de Gherca Daniela in Mancaruri de legume, 15 Iun 2016 | 3004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari
  • 200 ml lapte
  • 50g smantana
  • 1 ou
  • 200g cascaval ras
  • 15g unt
  • sare
  • piper
  • nuscoara
  • rosii (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi:

Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem rondele subtiri.

Intr-o tava, eu am folosit rotunda, puteti pune si hartie de copt cum am facut eu, dar puteti sa o ungeti doar cu unt, iar pentru aroma puteti pune felioare de usturoi, (eu nu am pus), peste unt am asezat felioarele de cartofi, am condimentat dupa gust, am asezat un strat de cascaval, inca un rand de cartofi, condimentam din nou, alt strat de cascaval, deasupra trebuie sa fie un rand de cartofi si ii condimentam dupa gust.

Separat, batem oul bine cu smantana si laptele, condimentam din nou si turnam peste cartofi jumatate din aceasta compozitie, mai presaram putin cascaval, asezam cateva bucati de rosii (optional) si invelim totul intr-o folie de aluminiu, dupa care dam tava la cuptor pentru cca.20 minute.
Dupa care scoatem tava, luam folia de aluminiu si turnam restul de compozitie cu lapte, dam din nou la cuptor si lasam pana se rumeneste frumos deasupra, iar compozitia s-a legat frumos.
Noi am servim cu aripioare de curcan si castraveciori murati!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor