Gratin de pui de casa cu legume , in bere

de Sidy in Pui, 25 Aug 2012 | 21105 vizualizari

 

O mancare usoara de vara.....

 

INGREDIENTE

  • Pulpele si pieptul de la un pui de casa
  • 1 dovlecel
  • 2-3 rosii mari
  • 2-3 cartofi
  • 1 ardei gras verde
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 100 g mozzarella
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • chilli
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 250 ml bere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de pui de casa cu legume , in bere:

Portionam pulpele si pieptul , le asezonam si le asezam pe o tava .Stropim deasupra cu sosul de soia, tragem o punga peste carne si o dam la rece pentru o ora ( poate sta la rece si de seara pina dimineata; cu atat e mai buna).

Punem apoi un gratar la incalzit pe aragaz, apoi prajim pulpele si puiul pe toate partile(eu am folosit un gratar Delimano care nu necesita ulei deloc).

Pulpele prajite le punem intr-un vas termorezistent ( Pyroflam) si le acoperim cu bere si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

Intre timp taiem feliute dovlecelul, cartofii curatati, rosiile si ardeiul gras.

Peste pulpele din cuptor punem legumele asezate una dupa alta, cum se vad in imagine.

Batem bine ouale, le amestecam cu smantana, le asezonam si adaugam cascavalul ras, doar 50 de grame.Amestecam sa se omogenizeze compozitia, apoi rasturnam peste legumele din vas.

Deasupra asezam feliile de mozzarella ,peste carscavalul ras ramas.

Dam la cuptor pentru inca 20-30 de minute pina se fac legumele si apare o crusta frumoasa aurie deasupra.

Portionam gratinul astfel incat fiecare portie sa aiba si carne si legume.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de pui de casa cu legume , in bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

symo 1

28.08.2012, 21:41

senzational!!!

marcy 1

30.08.2012, 13:17

arata super, de gust ......... trebuie s-o incerc!

babi5 1

17.06.2013, 17:09

De la mine nota 11 cu felicitari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui umplute