Gratin de vinete si dovlecei

de adnia in Mancaruri de legume, 3 Iul 2013 | 6272 vizualizari

 

De cum au aparut prin piete vinetele si dovleceii, parca numai asta imi doresc sa mananc. Desi stiu foarte bine ca inca nu au cum sa provina de pe la noi, si cu siguranta nu sunt cultivati in mod traditional, tot nu ma pot abtine sa nu-i cumpar. Ii spal totusi in apa cu putin bicarbonat, ca sa le scot chimicalele din coaja, cat de mult se poate (se stie ca apa alcalina este foarte buna in "scoaterea" pesticidelor din coaja fructelor si legumelor, dar in lipsa de asa ceva, bicarbonatul, fiind bazic, actioneaza ca adjuvant).

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 2 oua
  • 2 iaurturi mici
  • sare, piper, dupa gust (sarea iodata e ideala)
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de vinete si dovlecei:

Se taie dovlecelul si vanata in rondele, se sareaza pe ambele parti si se lasa la scurs pt. 15 minute. Se sterg cu un prosop de bucatarie si se aseaza alternativ intr-o tava tava unsa cu putin ulei. Separat, se pregateste compozitia pt. gratinat: ouale se bat cu furculita si se amesteca cu iaurt. Apoi se potriveste de sare si piper. Se toarna acest mix peste legume si se decoreaza cu cateva frunzulite de patrunjel/telina. Se da a cuptor pana se rumenesc usor, iar gratinul este ferm (cca 20 min). Se lasa la racorit, iar cand ajunge la temperatura camerei se portioneaza frumos.


Se serveste caldut, eventual cu un sos de branza, ca atare, sau ca garnitura la friptura, etc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adnia 1

03.07.2013, 13:15

Cleme, ce bine de tine ca ai surse sigure! eu sunt oarecum reticenta in ceea ce priveste marfa din piete..dar asta e, ce sa fac?

MotanLaOale 1

03.07.2013, 13:18

Rocsi 1

03.07.2013, 19:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Vinete gratinate