Gris cu lapte

de nacularisa in Mancare copii, 13 Apr 2014 | 2780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • lapte(300 ml-1 l),
  • gris,
  • zahar(pt 300 ml lapte- 3 lgt zahar + 1 plic zahar vanilinat),
  • coaja de lamaie,
  • coaja de portocala,
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte:

-se amesteca laptele cu zaharul,coaja de citrice si esenta si amestecam pana se topeste zaharul


-cand se infierbanta(formeaza o mica spuma),se adauga in ploaie grisul,cate o lg pe rand,pana ce ajunge la consistenta potrivita si amestecam cu un tel pana este gata( lasandu-l sa dea in cateva clocote)


-el trebuie sa aibe consistenta de mamaliga moale,pt ca pe masura ce se raceste,acesta se intareste


-daca scapam prea mult gris si este prea gros,se mai adauga lapte cald.Iar daca este prea moale se mai adauga gris


-se toarna intr-o forma udata cu apa rece,pt a nu adera si cand s-a racit il scoatem frumos.


-il putem servi cu dulceata,cu glazura de zahar ars,scortisoara etc.

 

TIPS-URI

1

este foarte aromat si delicios,putand fi servit atat cald cat si rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

13.04.2014, 19:21

MotanLaOale 1

14.04.2014, 08:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte cu sirop caramel