Gris cu lapte

de Adi in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 3144 vizualizari

 

Cred ca pentru toti, grisul cu lapte reprezinta unul dintre cele mai frecvente deserturi ale copilariei.
Este bun si usor de facut, doar trebuie retinute niste cantitati.
Acum doua saptamani, am mancat la mama la tara cu asa o pofta, incat Meri a zis ca o sa ma pune sa-mi fac singur cand ajungem acasa. :)
Si am facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 200 g gris
  • 100 g faina
  • 5o g unt
  • 100 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru servit:
  • cacao, scortisoara, fructe, gem sau dulceata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte:

Se pun intr-un vas grisul si faina, apoi se adauga 250 ml lapte rece si se amesteca bine cu un tel.


Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul si sarea si se lasa pana la primul clocot, apoi se toarna in fir subtire peste celelalte ingrediente si se omogenizeaza bine.


Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana cand obtinem o budinca omogena.


Cand budinca incepe sa faca basicute, adica sa fiarba intens, ridicam vasul de pe foc si adaugam zaharul vanilat si untul taiat in bucati mai mici.


Amestecam bine pana se topeste untul, apoi portionam grisul punandu-l in boluri.


Il ornam dupa preferinte cu scortisoara sau cacao si il servim simplu sau cu dulceata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Moni_alex 1

27.06.2015, 23:41

bun!

Gicuta69 1

28.06.2015, 22:19

Ce bun este grisul cu lapte si ce frumos l-ai ornat!!

Panacris 1

30.08.2015, 12:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii