Gris cu lapte

de Adi in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 1689 vizualizari

 

Cred ca pentru toti, grisul cu lapte reprezinta unul dintre cele mai frecvente deserturi ale copilariei.
Este bun si usor de facut, doar trebuie retinute niste cantitati.
Acum doua saptamani, am mancat la mama la tara cu asa o pofta, incat Meri a zis ca o sa ma pune sa-mi fac singur cand ajungem acasa. :)
Si am facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 200 g gris
  • 100 g faina
  • 5o g unt
  • 100 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru servit:
  • cacao, scortisoara, fructe, gem sau dulceata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte:

Se pun intr-un vas grisul si faina, apoi se adauga 250 ml lapte rece si se amesteca bine cu un tel.


Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul si sarea si se lasa pana la primul clocot, apoi se toarna in fir subtire peste celelalte ingrediente si se omogenizeaza bine.


Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana cand obtinem o budinca omogena.


Cand budinca incepe sa faca basicute, adica sa fiarba intens, ridicam vasul de pe foc si adaugam zaharul vanilat si untul taiat in bucati mai mici.


Amestecam bine pana se topeste untul, apoi portionam grisul punandu-l in boluri.


Il ornam dupa preferinte cu scortisoara sau cacao si il servim simplu sau cu dulceata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Moni_alex 1

27.06.2015, 23:41

bun!

Gicuta69 1

28.06.2015, 22:19

Ce bun este grisul cu lapte si ce frumos l-ai ornat!!

Panacris 1

30.08.2015, 12:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Ravani