Gris cu lapte

de Adi in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 6557 vizualizari

 

Cred ca pentru toti, grisul cu lapte reprezinta unul dintre cele mai frecvente deserturi ale copilariei.
Este bun si usor de facut, doar trebuie retinute niste cantitati.
Acum doua saptamani, am mancat la mama la tara cu asa o pofta, incat Meri a zis ca o sa ma pune sa-mi fac singur cand ajungem acasa. :)
Si am facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 200 g gris
  • 100 g faina
  • 5o g unt
  • 100 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru servit:
  • cacao, scortisoara, fructe, gem sau dulceata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte:

Se pun intr-un vas grisul si faina, apoi se adauga 250 ml lapte rece si se amesteca bine cu un tel.

Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul si sarea si se lasa pana la primul clocot, apoi se toarna in fir subtire peste celelalte ingrediente si se omogenizeaza bine.

Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana cand obtinem o budinca omogena.

Cand budinca incepe sa faca basicute, adica sa fiarba intens, ridicam vasul de pe foc si adaugam zaharul vanilat si untul taiat in bucati mai mici.

Amestecam bine pana se topeste untul, apoi portionam grisul punandu-l in boluri.

Il ornam dupa preferinte cu scortisoara sau cacao si il servim simplu sau cu dulceata.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca betiva