Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 4 Iun 2013 | 10755 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 300 g zahar
  • 1 litru de lapte
  • esenta de rom
  • 1 pastaie de vanilie
  • 10 capsuni pentru servire
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • sucul de la doua portocale mari
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni:

Fierbem laptele impreuna cu pastaia de vanilie. Separat mixam albusurile impreuna cu 200 g de zahar si cu esentele, pana ce obinem o spuma tare. Adaugam apoi galbenusurile si sucul de la cele doua portocale si omogenizam. Peste spuma astfel obtinuta turnam laptele.

Restul de zahar il punem intr-un vas de ena, la foc mic, amestecand din cand in cand, pentru a se carameliza in intregime.  Tapetam uniform peretii vasului cu zaharul caramelizat  Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru 40 - 50 de minute. Se serveste rece, cu capsuni. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir