Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 4 Iun 2013 | 7855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 300 g zahar
  • 1 litru de lapte
  • esenta de rom
  • 1 pastaie de vanilie
  • 10 capsuni pentru servire
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • sucul de la doua portocale mari
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni:

Fierbem laptele impreuna cu pastaia de vanilie. Separat mixam albusurile impreuna cu 200 g de zahar si cu esentele, pana ce obinem o spuma tare. Adaugam apoi galbenusurile si sucul de la cele doua portocale si omogenizam. Peste spuma astfel obtinuta turnam laptele.


Restul de zahar il punem intr-un vas de ena, la foc mic, amestecand din cand in cand, pentru a se carameliza in intregime. Tapetam uniform peretii vasului cu zaharul caramelizat Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru 40 - 50 de minute. Se serveste rece, cu capsuni. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu suc de portocale si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Dya Daniela Andrei 1

05.06.2013, 22:23

Multumesc!

Panacris 1

08.06.2013, 15:35

babi5 1

19.05.2014, 13:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars