Gris cu lapte si sirop de zahar ars

de Oana in Mancare copii, 27 Apr 2009 | 33688 vizualizari

 

Desertul copilariei noastre! Chiar nu mai facusem de mult, iar copiilor le-a placut foarte tare! Se prepara in maxim 10 minute!

 

INGREDIENTE

  • jumatate de litru de lapte
  • 2 linguri de zahar
  • gris
  • 3 linguri cu zahar pentru ars
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si sirop de zahar ars:

Am pus la fiert jumatate de litru de lapte cu 2 linguri de zahar, cand a inceput sa faca bulbuci am pus grisul in ploaie si am amestecat in continuu cu un tel. Amestecul trebuie sa fie foarte lichid! In curand se ingroasa si mai lasam putin pe foc. Am tinut craticioara deasupra flacarii, amestecand mereu sa nu se lipeasca.

Am pus grisul in boluri si l-am lasat sa se odihneasca putin. Separat, intr-un ibric, am pus 3 linguri de zahar brun si 2 linguri cu apa si am lasat pe foc pana s-a caramelizat zaharul. Am mai adaugat apoi cateva linguri de apa, sa fie sirop suficient.

L-am turnat apoi peste grisul cu lapte si l-am lasat putin la racit.

Eu nu am avut rabdare si l-am mancat fierbinte

PS: Pentru baietelul cel mic nu am pus sirop de zahar ars deasupra (are aproape 10 luni).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si sirop de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lapte cu gris si galbena gutuie