Gris cu lapte si sirop de zahar ars

de Oana in Mancare copii, 27 Apr 2009 | 27526 vizualizari

 

Desertul copilariei noastre! Chiar nu mai facusem de mult, iar copiilor le-a placut foarte tare! Se prepara in maxim 10 minute!

 

INGREDIENTE

  • jumatate de litru de lapte
  • 2 linguri de zahar
  • gris
  • 3 linguri cu zahar pentru ars
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si sirop de zahar ars:

Am pus la fiert jumatate de litru de lapte cu 2 linguri de zahar, cand a inceput sa faca bulbuci am pus grisul in ploaie si am amestecat in continuu cu un tel. Amestecul trebuie sa fie foarte lichid! In curand se ingroasa si mai lasam putin pe foc. Am tinut craticioara deasupra flacarii, amestecand mereu sa nu se lipeasca.

Am pus grisul in boluri si l-am lasat sa se odihneasca putin. Separat, intr-un ibric, am pus 3 linguri de zahar brun si 2 linguri cu apa si am lasat pe foc pana s-a caramelizat zaharul. Am mai adaugat apoi cateva linguri de apa, sa fie sirop suficient.

L-am turnat apoi peste grisul cu lapte si l-am lasat putin la racit.

Eu nu am avut rabdare si l-am mancat fierbinte

PS: Pentru baietelul cel mic nu am pus sirop de zahar ars deasupra (are aproape 10 luni).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si sirop de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Bucataras 1

28.04.2009, 00:42

3 portii: Vladuc, Stefanuc si Catalin

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte-Desertul copilariei