Gris cu lapte si zahar caramel

de Ina in Dulciuri, 24 Mar 2012 | 14160 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 5 linguri zahar
  • 100 g gris
  • sirop de zahar caramelizat
  • vanilie
  • coaja de portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si zahar caramel:

Punem laptele cu 5 linguri de zahar la fiert, la foc mic. Adaugam si cateva picaturi de valinie. Cand incepe sa dea in clocot turnam grisul in ploaie si amestecam  energic cu telul, sa nu se lipeasca  de peretii vasului  si sa nu faca cocoloase. 

Cand capata consistenta unei mamaligute moi, oprim focul . 

Servim cu sirop de zahar caramelizat ( punem la caramelizat 5-6 linguri de zahar, apoi adaugam cu grija 200 ml. apa si lasam pe foc pana se topeste tot caramelul).

TIPS-URI

1

Cand pui grisul in farfurie , acesta trebuie sa curga, sa nu fie foarte tare.

2

Cantitatea de gris depinde de tipul grisului. Daca acesta are bob mare se va umfla mai mult , iar "mamaliguta" va iesi mai vartoasa. In acest caz eu mai adaug lapte pe final, amestecand pana omogenizez bine totul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si zahar caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte