Guguluf aromat

de Valclaudia in Prajituri, 5 Oct 2014 | 1853 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari de casa (sau 5 mai mici)
  • 4 linguri de zahar tos
  • 6 linguri faina proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 4 linguri apa tonica
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • zeama de la 1 limetta
  • 150 gr. curmale deshidratate taiate bucati
  • 1 lingura seminte se susan
  • 2 linguri zahar pudra pentru pudrat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aromat:

Separam albusurile de galbenusuri.


Din albusuri+praful de sare,prin mixare la viteza mare obtinem o spuma ferma.


Din galbenusuri+zahar+praf de copt,prin mixare la viteza mare obtinem un amestec cremos in care vom adauga rand pe rand apa tonica, sucul din limetta,semintele de mac,bucatelele de curmale deshidratate.


Adaugam apoi albusurile spuma si faina proaspat cernuta, amestecam cu grija sa nu se lase, apoi ungem forma de guguluf cu putin ulei si presaram semintele de susan.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Turnam in forma de guguluf aluatul, dam forma la copt pentru 30 min.


Facem testul cu scobitoarea.


Scoatem guguluful din cuptor,il rasturnam pe un platou, ilpudram cu zahar pudra.


Asteptam sa se raceasca complet, portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

babi5 1

11.10.2014, 07:40

Bun tare

DIANA B 1

11.10.2014, 16:44

ela 1

11.10.2014, 20:27

La mulți ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chec cu fructe confiate