Prajitura "Kinder Pingui"

de Dea_Dea in Prajituri, 20 Noi 2013 | 34410 vizualizari

 

Buna de tot!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 4 linguri de ulei
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA
  • 300 ml frisca
  • 3 linguri lapte condensat
  • esenta de vanilie
  • un plic gelatina(10 gr)
  • GLAZURA 1
  • 60 gr ciocolata neagra
  • 35 gr unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita apa
  • GLAZURA 2
  • 150 gr ciocolata
  • 75 gr unt
  • 75 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Kinder Pingui":

Blat:

Se amesteca faina, cacaoa, grisul si praful de copt in castron . Galbenusurile de freaca cu ulei , se pune mierea si laptele si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile , iar la sfarasit se pun cacaoa, grisul, praful de copt amestecate. Se pune in tava (20x30) unsa cu unt sau tapetata cu faina si se da la cuptor la foc potrivit 40 -50 min. Se scoate si se lasa la racit.

Crema

Frisca se bate cu esenta de vanilie, se amesteca cu laptele condensat si cu gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Glazura 1

Ciocolata se rupe bucati si se adauga apa, untul si uleiul , se pun pe abur sau la foc mic pana se omogenizeaza si s lasa la racorit.

Glazura 2

Ciocolata rupta bucati cu untul si frisca se pun pe abur sau la foc mic pana se omogenizeaza si se lasa la racorit.

Asamblare

Blatul se taie in doua , se face glazura 1 , numai bine are timp sa se racoreasca, se pregateste crema , trebuie lucrat cu ea repede deoarece se intareste de la gelatina, o facem pe loc.
Se pune o parte de blat , jumatate de crema, glazura 1, apoi jumatatea cealalta de crema , blatul si se poate da la frigider pana pregatim glazura 2. Dupa ce pregatim glazura si se racoreste , glazuram si dam la frigider.

TIPS-URI

1

Se taie cu cutit incalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Kinder Pingui"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

_Alina_ 1

21.11.2013, 08:49

Delicioasa!

Dea_Dea 1

21.11.2013, 08:53

Multumesc dragelor! chiar este delicioasa!

MIUTA 1

21.11.2013, 20:30

Foarte,foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec Zebra