Prajitura "Kinder Pingui"

de Dea_Dea in Prajituri, 20 Noi 2013 | 24834 vizualizari

 

Buna de tot!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 4 linguri de ulei
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA
  • 300 ml frisca
  • 3 linguri lapte condensat
  • esenta de vanilie
  • un plic gelatina(10 gr)
  • GLAZURA 1
  • 60 gr ciocolata neagra
  • 35 gr unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita apa
  • GLAZURA 2
  • 150 gr ciocolata
  • 75 gr unt
  • 75 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Kinder Pingui":

Blat:


Se amesteca faina, cacaoa, grisul si praful de copt in castron . Galbenusurile de freaca cu ulei , se pune mierea si laptele si se omogenizeaza.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile , iar la sfarasit se pun cacaoa, grisul, praful de copt amestecate. Se pune in tava (20x30) unsa cu unt sau tapetata cu faina si se da la cuptor la foc potrivit 40 -50 min. Se scoate si se lasa la racit.


Crema


Frisca se bate cu esenta de vanilie, se amesteca cu laptele condensat si cu gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.


Glazura 1


Ciocolata se rupe bucati si se adauga apa, untul si uleiul , se pun pe abur sau la foc mic pana se omogenizeaza si s lasa la racorit.


Glazura 2


Ciocolata rupta bucati cu untul si frisca se pun pe abur sau la foc mic pana se omogenizeaza si se lasa la racorit.


Asamblare


Blatul se taie in doua , se face glazura 1 , numai bine are timp sa se racoreasca, se pregateste crema , trebuie lucrat cu ea repede deoarece se intareste de la gelatina, o facem pe loc.

Se pune o parte de blat , jumatate de crema, glazura 1, apoi jumatatea cealalta de crema , blatul si se poate da la frigider pana pregatim glazura 2. Dupa ce pregatim glazura si se racoreste , glazuram si dam la frigider.

 

TIPS-URI

1

Se taie cu cutit incalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Kinder Pingui"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

_Alina_ 1

21.11.2013, 08:49

Delicioasa!

Dea_Dea 1

21.11.2013, 08:53

Multumesc dragelor! chiar este delicioasa!

MIUTA 1

21.11.2013, 20:30

Foarte,foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza DUKAN