Guguluf aromat

de Valclaudia in Prajituri, 5 Oct 2014 | 3981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari de casa (sau 5 mai mici)
  • 4 linguri de zahar tos
  • 6 linguri faina proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 4 linguri apa tonica
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • zeama de la 1 limetta
  • 150 gr. curmale deshidratate taiate bucati
  • 1 lingura seminte se susan
  • 2 linguri zahar pudra pentru pudrat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aromat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Din albusuri+praful de sare,prin mixare la viteza mare obtinem o spuma ferma.

Din galbenusuri+zahar+praf de copt,prin mixare la viteza mare obtinem un amestec cremos in care vom adauga rand pe rand apa tonica, sucul din limetta,semintele de mac,bucatelele de curmale deshidratate.

Adaugam apoi albusurile spuma si faina proaspat cernuta, amestecam cu grija sa nu se lase, apoi ungem forma de guguluf cu  putin ulei si presaram semintele de susan.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Turnam in forma de guguluf aluatul, dam forma la copt pentru 30 min.

Facem testul cu scobitoarea.

Scoatem guguluful din cuptor,il rasturnam pe un platou, ilpudram cu zahar pudra.

Asteptam sa se raceasca complet, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aromat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu fructe confiate