Pasca cu branza

de gospodinadecriza in Prajituri, 7 Apr 2010 | 9581 vizualizari

 

Este un alt fel de pasca, de fapt o reteta de cheese-cake, dar care inlocuieste cu mult succes pasca traditionala.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 65 g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 ou
  • Ingrediente umplutura:
  • 1 kg branza vaci, bine scursa
  • 5 oua gaina (eu am pus 3 oua mari, de gasca!)
  • 5 linguri smantana
  • 1 pliculet zahar vanilat (eu am pus un pliculet cu esenta naturala vanilie Dr Oetker)
  • 150 g stafide aurii 
  • Esenta rom (pentru inmuierea stafidelor!)
  • 200 g zaha
  •  4 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • Pentru decor:
  • migdale intregi si taiate
  • fistic taiat
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza:

Pentru blat: amestecam toate ingredientele, scoase din frigider cu cateva ore inainte (sau lasate peste noapte) si aflate la temperature camerei, pana obtinem un aluat omogen.


Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru 30 minute.


Intre timp, se pun stafidele in apa calduta cu esenta rom pentru a se umfla.
Preparam umplutura: punem toate ingredientele (exceptind stafidele) la robot, mixam, iar apoi adaugam stafidele scurse.

Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (de tort, cu inel, e mai bine! ) tapetata cu hartie de copt. E bine ca aluatul sa treaca putin peste marginea de sus a tavii. Daca nu se intampla lucrul acesta, nu e nimic grav. Dam la copt, fara umplutura, si lasam 10 minute.

Dupa 10 minute scoatem, turnam umplutura si dam din nou la cuptor pentru 45 minute. Scoatem dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca putin in tava, apoi se trage inelul formei si se presara zaharul pudra, migdalele si fisticul.

Sursa: o revista Click, 2009

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa