Pasca cu branza

de gospodinadecriza in Prajituri, 7 Apr 2010 | 5813 vizualizari

 

Este un alt fel de pasca, de fapt o reteta de cheese-cake, dar care inlocuieste cu mult succes pasca traditionala.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 65 g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 ou
  • Ingrediente umplutura:
  • 1 kg branza vaci, bine scursa
  • 5 oua gaina (eu am pus 3 oua mari, de gasca!)
  • 5 linguri smantana
  • 1 pliculet zahar vanilat (eu am pus un pliculet cu esenta naturala vanilie Dr Oetker)
  • 150 g stafide aurii 
  • Esenta rom (pentru inmuierea stafidelor!)
  • 200 g zaha
  •  4 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • Pentru decor:
  • migdale intregi si taiate
  • fistic taiat
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza:

Pentru blat: amestecam toate ingredientele, scoase din frigider cu cateva ore inainte (sau lasate peste noapte) si aflate la temperature camerei, pana obtinem un aluat omogen.





Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru 30 minute.





Intre timp, se pun stafidele in apa calduta cu esenta rom pentru a se umfla.

Preparam umplutura: punem toate ingredientele (exceptind stafidele) la robot, mixam, iar apoi adaugam stafidele scurse.



Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (de tort, cu inel, e mai bine! ) tapetata cu hartie de copt. E bine ca aluatul sa treaca putin peste marginea de sus a tavii. Daca nu se intampla lucrul acesta, nu e nimic grav. Dam la copt, fara umplutura, si lasam 10 minute.



Dupa 10 minute scoatem, turnam umplutura si dam din nou la cuptor pentru 45 minute. Scoatem dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca putin in tava, apoi se trage inelul formei si se presara zaharul pudra, migdalele si fisticul.



Sursa: o revista Click, 2009

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (13)

ionix 1

12.04.2010, 19:58

te iau de nasa si ti-l dau sa-l cresti ... dar eu tare mult mi-as dori o fetita

elena1988 1

16.03.2011, 12:23

adry88 1

11.05.2011, 21:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat cu branza de vaci, reteta video