Guguluf colorat (din albusuri)

de Valclaudia in Prajituri, 2 Iun 2014 | 2150 vizualizari

 

nu prea sunt adepta colorantilor, dar pentru ca am avut nuca de cocos albstra am facut o exceptie....

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri (de la oua mari,de casa)
  • 6 linguri de zahar tos
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura seminte de mac
  • 50 gr.nuca de cocos (colorata am avut eu)
  • 1 lingura rasa cacao pudra
  • 1 plic glazura caramel ( la rece) de la Dr.Oetker
  • bombonele aurii si argintii pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf colorat (din albusuri):

Batem spuma albusurile cu zaharul si praful de sare pana obtinem o spuma ferma si lucioasa, ca de bezele.Incorporam si praful de copt, apoi impartim spuma obtinuta in doua vase.


In primul vas adaugam 1 lingura seminte de mac si 3 linguri de faina (amestecam usor cu o lingura sa nu se lase compozitia obtinuta).


In cel de-al doilea vas, adaugam peste spuma din albusuri si zahar, nuca de cocos colorata+2 linguri de faina, amestecam cu grija sa nu se lase compozitia.


Ungem forma de guguluf cu ulei, o tapetam cu faina.


Turnam amestecul cu mac, presaram un strat fin de cacao pentru a delimita zonele diferit colorate de blat,apoi turnam si stratul colorat.


Dam forma la copt la temperatura moderata,175 grade pana se rumeneste usor guguluful si trece testul scobitorii.


Scoatem guguluful din forma, preparam glazura caramel urmand instructiunile de pe plic,apoi imbracam guguluful in tinuta de sarbatoare, avand grija ca la final sa-l gatim frumos si cu bombonele aurii si argintii...


Lasam cca 30 minute sa se intareasca glazura, apoi feliem si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf colorat (din albusuri)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

02.06.2014, 23:42

MotanLaOale 1

03.06.2014, 08:53

Rocsi 1

04.06.2014, 18:33

Super pufos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri, cu dulceata de mure