Guguluf cu capsuni si ciocolata alba

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 28 Mai 2015 | 2795 vizualizari

 

Cum mirosul si gustul capsunilor au invadat orasul am zis sa le pun la treaba ca e sezonul lor si am pregatit aceasta prajitura.. aromata si desigur foarte parfumata ..

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 510 g faina
  • 510 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2 prafuri copt
  • un varf de sare
  • 600 g capsuni
  • 1 ciocolata alba
  • 1 lingurita smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu capsuni si ciocolata alba:

In bolul de la mixer adaugam ouale cu praful de sare si batem bine pt circa 2 minute ,apoi treptat adaugam zaharul si lasam sa bata pt 10 minute la viteza maxima pt a dubla volumul compozitiei, adauga apa mixam si la final adaugam praful de copt.

Scoatem  bolul mixerului si adaugam capsunile taiate cubulete si amestecam pt a incorpora  capsunile in compozitie !

Batem bine si  compozitia o rasturan in tava pentru guguluf unsa cu ulei si se da la cuptor preincalzit pt circa 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a fi  siguri  ca s-a copt.

Scoatem guguluful de la cuptor si il lasam sa se raceasca in propia tava si si apoi il rasturanam pe platoul dorit.

Topim ciocolata la bain marin  si cu ajutorul posului  facem un  frumos model pe suprafata  gugulufului, asezam cateva capsuni pt ornament si se  poate servi cu drag !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu capsuni si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de capsuni cu crema de branza