Guguluf cu ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 7 Apr 2013 | 5163 vizualizari

 

Cu ceva vreme in urma mi-am luat forma de guguluf.
Astazi i-a venit randul.

 

INGREDIENTE

  • Compozitie:
  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml lapte condensat
  • bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ciocolata:

Prepararea compozitiei:

-separam galbenusurile de albusuri.

-batem albusurile cu 5 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta.

-galbenusurile le frecam cu 5 linguri de zahar, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, apa minerala.

-incorporam pe rand cate 1 lingura de faina si una de spuma de albusuri.

-turnam in forma de guguluf 3 sferturi din compozitie, iar in cea ramasa adaugam cele 2 linguri de cacao.

-turnam peste compozitia alba din forma, cea maro si introducem forma in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata pentru aproximativ 30-40 min.

-facem testul cu scobitoarea, scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit in forma.

Glazura o preparam astfel:

-intr-o craticioara punem laptele condensat si il lasam sa se incalzeasca la foc mic.

-rupem ciocolata bucati si o adaugam in craticioara peste laptele condensat cald pana obtinem o crema omogena.

Decorarea gugulufului:

-scoatem blatul racit din forma si il imbracam in glazura de ciocolata. Pentru acest lucru avem nevoie de pensula.

-la final decoram cu bombonele colorate.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

alba_zori 1

08.04.2013, 10:07

arata de minune vecinica mea si delicioasa numai buna la ora asta asa,te pup dulce

Sim0na 1

08.04.2013, 13:08

O bunatate!

Rocsi 1

08.04.2013, 15:14

Ce frumos ti-a crescut desertul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec clasic marmorat