Guguluf cu ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 7 Apr 2013 | 2668 vizualizari

 

Cu ceva vreme in urma mi-am luat forma de guguluf.
Astazi i-a venit randul.

 

INGREDIENTE

  • Compozitie:
  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml lapte condensat
  • bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ciocolata:

Prepararea compozitiei:


-separam galbenusurile de albusuri.


-batem albusurile cu 5 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta.


-galbenusurile le frecam cu 5 linguri de zahar, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, apa minerala.


-incorporam pe rand cate 1 lingura de faina si una de spuma de albusuri.


-turnam in forma de guguluf 3 sferturi din compozitie, iar in cea ramasa adaugam cele 2 linguri de cacao.


-turnam peste compozitia alba din forma, cea maro si introducem forma in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata pentru aproximativ 30-40 min.


-facem testul cu scobitoarea, scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit in forma.


Glazura o preparam astfel:


-intr-o craticioara punem laptele condensat si il lasam sa se incalzeasca la foc mic.


-rupem ciocolata bucati si o adaugam in craticioara peste laptele condensat cald pana obtinem o crema omogena.


Decorarea gugulufului:


-scoatem blatul racit din forma si il imbracam in glazura de ciocolata. Pentru acest lucru avem nevoie de pensula.


-la final decoram cu bombonele colorate.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

alba_zori 1

08.04.2013, 10:07

arata de minune vecinica mea si delicioasa numai buna la ora asta asa,te pup dulce

Sim0na 1

08.04.2013, 13:08

O bunatate!

Rocsi 1

08.04.2013, 15:14

Ce frumos ti-a crescut desertul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide