Guguluf cu ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 19 Ian 2017 | 647 vizualizari

 

O reteta simpla si foarte gustoasa, pe placul copiilor. Nu este foarte dulce, dar daca doriti sa fie mai dulce, adaugati mai mult zahar. Eu am pus in el visine, dar se pot pune stafide, merisoare, afine etc.
 
Eu am copt in forma de guguluf, dar se poate face in forma de chec sau briose.
O reteta Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 4 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • praf de sare
  • 100 gr visine fara sambure

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ciocolata:

Ciocolata o rupem bucatele si o topim in 4 linguri de lapte. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba, pentru ca va deveni amara si nu o sa se mai poata folosi.


Galbenusurile le batem usor cu o furculita, impreuna cu 2 linguri de ulei, adaugate cate una o data.


Albusurile le batem spuma tare, impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Trebuie sa fie batute foarte bine.


Adaugam galbensurile si ciocolata topita.


Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitia de oua.


Turnam amestecul in forma de copt, iar deasupra presaram visinele.


Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30 minute sau pana trece testul scobitorii .


Dupa ce se raceste, se poate glazura cu ciocolata.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bucataras Diana 1

19.01.2017, 22:31

-Marius- 1

20.01.2017, 21:47

GeorgiG 1

21.01.2017, 09:54

Imi place !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

Tort cu nucă, ness şi ciocolată albă

de ancutsa 5

ieri la 21:02

Dulceață de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri fragede