Guguluf cu mac si lamaie

de Sim0na in Dulciuri, 26 Mar 2013 | 2515 vizualizari

 

Sursa: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2009/05/guguluf-cu-mac-si-lamaie.html

 

INGREDIENTE

  • 1 lamaie
  • 125 g margarina
  • 75 g zahar
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 linguri tuica
  • 40 g mac
  • 125 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu mac si lamaie:

Lamaia am spalat-o bine, am ras-o prin razatoare si i-am stors sucul. Margarina moale, zaharul si ouale, le-am pus intr-un bol si le-am mixat pana s-au facut spuma. Am adaugat frisca lichida, am incorporat faina si praful de copt. Aluatul l-am impartit in doua boluri. Intr-una din compozitii am pus coaja de lamaie si 1 lingura de suc de lamaie, iar in cealalta am pus macul si 2 linguri de tuica. Am omogenizat ambele compozitii. Forma de guguluf am uns-o cu ulei, apoi am adaugat din fiecare compozitie cate o lingura, alternand cele doua. La final am uniformizat si am dat forma la cuptorul preincalzit pentru 40 minute, sau pana trece testul scobitorii. Cat guguluful a stat la cuptor, am pregatit siropul, amestecand zeama de lamaie cu zaharul pudra, iar cand guguluful s-a racit complet, am turnat sucul deasupra.


Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sim0na 1

27.03.2013, 15:46

Laurici ) facem schimb.. tu dai o zebra d-aia si eu trimit gugluful

diana_k 1

27.03.2013, 16:19

diaconta 1

27.03.2013, 21:17

asta-i pe gustul meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Chec cu fructe confiate- la masina de paine