Prajitura cu crema de vanilie si ananas

de Moni_alex in Dulciuri, 3 Apr 2016 | 934 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Crema de vanilie:
  • 350 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 100 g unt
  • o lingurita extract de vanilie
  • un compot de ananas
  • Ornare:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1-2 linguri zahar pudra
  • un plic de zahar vanillinat
  • o lingura smantana 25-30% grasime
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si ananas:

Pentru blat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea tare.


Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie. Se amesteca usor si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula sau o lingura de lemn cu miscari usoare pe verticala.


Compozitia se toarna intr-o tava cu dimensiunile 20/30 cm tapetata cu hartie de copt si se da cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute, pana blatul este copt si se rumeneste usor deasupra. il lasam la racit.


Crema de vanilie:


Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Zeama o pastram pentru a insiropa blatul.


Amidonul si zaharul se amesteca. Se toarna incet laptele si se amesteca in continuu pentru a nu se face cocoloase. Punem crema la foc mic si fierbem compozitia pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul (moale la temperatura camerei). Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.


In budinca racita incorporam ananasul taiat bucatele mici.


Smantana pentru frisca o mixam pana se intareste apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilinat si mixam pana devine pufoasa. Adaugam si smantana si omogenizam bine.


Punem blatul intr- tava, il insiropam cu zeama de la compotul de ananas si apoi punem crema de vanilie.


Dam la rece pana se intareste crema si apoi ornam cu frisca.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Am curatat crusta de deasupra blatului usor pentru a se insiropa mai bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Geanina87 1

04.04.2016, 08:32

buna

noiinbucatarie 1

04.04.2016, 10:28

Camelya 1

04.04.2016, 15:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cosulete fragede cu nuca si dulceata