Guguluf cu pere si ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 30 Oct 2013 | 3456 vizualizari

 

Perele astea aromate din gradina si-au gasit 'sfarsitul' in aceasta prajitura gustoasa de toamna. Ciocolata i-a dat un farmec in plus bineinteles si sunt sigura ca sunteti de acord cu mine. Pana si sotul meu care nu e mare fan al prajiturilor simple fara crema, a zis ca a fost un chec de nota 20 :).

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 1 plic praf budinca ciocolata (45 gr)
  • 125 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 3 pere coapte
  • 1 lingura unt + 1 lingura faina pt uns tava
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata + 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu pere si ciocolata:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecate cu praful de copt, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.


La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de budinca, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.


Spalam perele, le decojim si le taiem felii.


Turnam o treime din compozitie intr-o forma de guguluf unsa bine cu unt si tapetata cu faina si asezam de jur imprejur felii de pere.


Mai turnam 1/3 peste pere si mai asezam inca un rand de pere, apoi turnam ce a mai ramas din compozitie peste al doilea strat de pere.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin, apoi rasturnam guguluful pe o farfurie.


Ciocolata impreuna cu untul le asezam intr-un vas pe baie de aburi si amestecam pana se topeste ciocolata.


Cu o lingura punem glazura peste guguluf lasand sa curga pe margini.


Dam la frigider pana se intareste glazura apoi feliem si servim.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si mere coapte bine

2

In loc de praf de budinca puteti pune doar cacao, insa recomand sa incercati si varianta aceasta

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu pere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 22:35

ce bunatate

Giana 1

29.05.2014, 09:07

Super

T I M E A 1

29.05.2014, 10:37

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!