Guguluf cu prune

de Maria68 in Dulciuri, 4 Noi 2012 | 1381 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru umplutura:

  • 100 g prune din compot
  • 1 praf de cuisoare
  • esenta de rom
  • 30 g unt

Aluat & decor:

  • 200 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu prune:

Se unge o forma de guguluf si se da la frigider. Taiem prunele bucati si le amestecam intr-un castron cu esenta de rom, cuisoare, untul topit; se acopera si se lasa sa se marineze. Se incinge cuptorul la 180 grade.

Intr-un castron se bate untul cu zahar si praful de sare. Se inglobeaza pe rand ouale, amestecand energic dupa fiecare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si sucul de lamaie.


1/2 din aluat se aseaza in forma si se acopera cu umplutura de prune, urmata de restul de aluat. Se trece cu furculita printre straturi, amestecand marmorat.

Se coace in partea de jos a cuptorului 50-60 de minute. Introducem o scobitoare: daca iese curata, guguluful este gata, daca nu il mai lasam un pic.

Se scoate apoi, se aseaza pe un gratar, se lasa sa se racoreasca putin in forma, apoi se rastoarna pe gratar; cand se raceste se transfera pe un platou si se pudreaza cu zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Maria68 1

05.11.2012, 11:47

Multumesc

MonaMimi 1

05.11.2012, 20:40

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 10:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu prune