Guguluf de toamna cu dovleac si pere

de simona72 in Prajituri, 11 Sep 2015 | 1725 vizualizari

 

A iesit o bunatate de guguluf, umed si fraged cu arome care mai de care. Mi-a ramas intiparit pe retina un guguluf deasta de la Timea:)))

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 8 linguri zahar brut
  • 1/2 dovlec placintar copt (marime medie intreg)
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri mari si pline cu faina alba
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare
  • 3-4 pere tari, de toamna
  • pentru glazura:
  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • pentru uns forma: unt si faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf de toamna cu dovleac si pere:

Perele, se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase...

Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf mic de sare, se adauga 4 linguri de zahar brut si se continua mixarea pana zaharul s-a topit. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu restul de zahar pana se albesc, zaharul s-a topit si a capatat consistenta unei creme. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, apoi dovleacul copt facut piure, laptele tot deodata, si se mai amesteca putin cu telul dupa ce ati pus laptele. Se adauga ciocolata topita pe baie de aburi si se amesteca pana la incorporare. Se amesteca faina cu scortisoara, praful de copt si se adauga la ingredientele umede. Se adauga treptata spuma de albusuri si se amesteca usor, cu un tel tip para, de jos in sus, pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri.

In forma de guguluf unsa bine cu unt si tapetata cu faina se pune un strat de aluat, apoi felii de pere, alt strat de aluat, alte felii de pere si un ultim strat de aluat si un ultim strat de pere. Se da forma la cuptorul incins la 160 grade, se lasa la copt 45-50 minute, se mareste flacara la 170 grade si se mai lasa inca 10 minute. Se lasa guguluful sa se raceasca pana devine caldut, se pune deasupra un platou, se rastoarna cu o miscare ferma si se scoate din forma. Se glazureaza cu ciocolata si smantana pentru frisca topite pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca complet, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

se unge foarte bine forma de guguluf cu unt si se tapeteaza la fel de bine cu faina pentru a nu se lipii si a iesii cu usurinta din forma

2

se folosesc pere tari, parfumate, de toamna

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de toamna cu dovleac si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

dantes 1

19.09.2015, 08:06

Delicios!

Valclaudia 1

19.09.2015, 09:34

ce pofta mi-ai facut Simoooo!!

silvi0ara 1

19.09.2015, 22:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!