Guguluf din albusuri

de Criss in Prajituri, 26 Noi 2011 | 2763 vizualizari

 

Azi am facut un desert extrem de simplu si rapid, pentru ca mi-am cumparat ieri o forma de guguluf si vroiam s-o incerc si pentru ca aveam deja foarte multe albusuri adunate in congelator.

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • stafide
  • visine
  • nuci prajite
  • esenta de migdale
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie + frisca lichida
  • 50 g ciocolata alba + frisca lichida
  • nuci prajite
  • seminte de rodie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf din albusuri:



Se bat albusurile spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma e lucioasa si tare, se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.


In momentul in care adaugam faina, amestecam usor de sus in jos cu o paleta sau cu o lingura. Adaugam esenta de migdale, nucile preajite, stafidele. Punem o parte din compozitie in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, punem visinele si restul de compozitie. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute.


Dupa ce e coapta prajitura, o lasam sa se raceasca in tava, dupa care rasturnam prajitura pe un gratar si lasam sa se raceasca complet, apoi o glazuram dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

aziz 1

27.11.2011, 09:28

mirela0911 1

27.11.2011, 12:53

delicios de bun si eu am exact aceeasi forma

Criss 1

29.11.2011, 05:20

Multumesc dragele mele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Gugelhupf