Guguluf marmorat

de Laly in Dulciuri, 4 Mai 2012 | 5631 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina alba
  • 3 linguri frisca lichida
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri cu zahar pudra pentru ornare
  • 150 gr unt moale
  • 50 gr nuci macinate
  • 1 lingura lichior de portocale
  • 1 lingura unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf marmorat:

Batem untul spuma. Separam ouale. Galbenusurile si 100 gr de zahar le adaugam la compozitia de unt si mixam energic, pana se topeste tot zaharul, iar crema capata o consistenta pufoasa. Albusurile le mixam cu restul de zahar si le lasam deoparte. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem. Adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt si galbenusuri. La sfarsit adaugam albusul batut si incorporam cu grija.


Aluatul se imparte in trei. Punem ciocolata la topit pe baie de aburi si calduta, dar nu fierbinte o adaugam in prima treime din aluat. In ce-a de-a doua treime adaugam nucile si frisca. In ultima parte a aluatului adaugam lichiorul de portocale. Ungem si tapetam o forma de guguluf. Turnam in forma mai intai aluatul cu nuca, apoi cel cu ciocolata si la sfarsit cel cu lichior. Nivelam si dam aluatul la cuptor. Coacem guguluful pana se rumeneste frumos deasupra, iar scobitoarea iese curata. Scoatem guguluful din cuptor si lasam 15 minute la racit in forma. Rasturnam pe un gratar si lasam sa se raceasca total. Pudram cu zahar pudra.


Eu am dublat cantitatile, forma mea este mai mare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf marmorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

La Ancuta 1

02.07.2012, 10:16

la multi ani!!!

adasev12 1

02.07.2012, 10:51

la multi ani sanatosi si fericiti!

Miha 1

02.07.2012, 11:03

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec cu iaurt si nuci