Guguluf marmorat cu zmeura

de Ligia Bxl in Prajituri, 12 Noi 2013 | 5043 vizualizari

 

Tot am amanat prepararea acestui guguluf foarte simplu,si iata ca azi ia venit randul :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 gr de zahar
  • 1 cana faina
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri faina
  • arome(esente de vanilie,rom)
  • putina sare
  • 6 linguri ulei

Pentru crema:

  • 500 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 200 gr de zmeura

Pentru ornat:

  • 200 gr zmeura
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf marmorat cu zmeura:

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma cu putina sare,apoi se adauga zaharul,galbenusurile,uleiul,aromele si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se lase albusurile.

Se opreste un sfert din aceasta compozitie,acest sfert il amestecam cu cacao,si incepem montarea in forma de guguluf care se unge cu ulei,se pune primul strat alb,apoi negru,apoi alb si tot asa pana se termina compozitia.Se da la cuptor pentru coacere,se face testul cu scobitoarea la final.

Dupa coacere,se lasa la racit si apoi se taie guguluful pe jumatate.Se face crema ptr umplere:se bate frisca impreuna cu zaharul  si zmeura.Aceasta crema se unge jumatatea de guguluf apoi se pune peste cealalta jumatate.Se oprneaza dupa preferinte, si se face un sirop din zmeura si zaharul ramas(se pun pe foc cateva minute pna se topeste zaharul,fara sa se striveasca fructele) si orneaza cu acest sirop.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf marmorat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf marmorat, cu nuci.