Gulii umplute

de diaconta in Mancaruri de legume, 12 Iun 2011 | 3836 vizualizari

 

O mancarica delicata si gustoasa,tare mi-a placut cand am vazut-o pe blogul Laurei Laurentiu.A ei este insa cu mult mai "aratoasa".

 

INGREDIENTE

  • 6 gulii
  • 300 gr carne de porc tocata
  • 2 buc ceapa uscata
  • 2 buc ceapa verde
  • 3 buc morcovi
  • ulei
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • o rosie
  • condimente
  • verdeata(marar,patrunjel)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulii umplute:

Guliile se curata si se scobeste miezul.Se pun sa fiarba in apa cu putina sare,pana cand se inmoaie putin.


Ceapa se curata si se taie marunt.Morcovul se razuieste.Intr-o cratita se pune putin ulei si se pune jumatate din cantitatea de ceapa si jumatate din cantitatea de morcovi.Lasam putin sa se caleasca,apoi adaugam carnea tocata.Adaugam foarte putina apa cat sa se inmoaie carnea.Cand carnea este suficient de patrunsa,condimentam si adaugam si marar si patrunjel.


Miezul scobit al guliei il tocam marunt,il vom folosi la sosul pe care il punem peste gulii.


Intr-o alta cratita punem ulei si prajim ceapa ramasa,morcovii si miezul de gulie.Adaugam doua linguri de faina,amestecand repede iar apoi laptele.Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa putin.Apoi condimentam,adaugam rosia taiata marunt.


Intr-un vas termorezistent asezam guliile umplute cu compozitia de carne.Turnam peste ele sosul obtinut si le punem in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.


Daca spre final acestea se rumenesc prea tare,se acopera cu o folie de aluminiu,pentru a evita ca acestea sa se arda.


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (83)

diaconta 1

25.04.2012, 20:22

Cristina merita sa le incerci
chiar le-as face si eu din nou

lili 1

03.03.2013, 10:49

vai ce pofta imi faci cu ele!!! De mult vreau sa fac si eu...te pup!

diaconta 1

03.03.2013, 11:09

Lili foarte bune sunt
sigur ca pentru cei care se impaca bine cu gulia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de dovlecei cu ardei si rosii