Musaca de vinete

de epurasha2bb in Mancaruri de legume, 8 Feb 2011 | 3473 vizualizari

 

imi place la nebunie mancarica asta si cum am vazut la Edith Frincu o pozica cu musaca de vinete absolut delicioasa mi-a venit pofta si am facut si eu !:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 portii:
  • 1 vanata mare
  • 1 ceapa
  • 3 graunti de usturoi
  • 2 bucati lungi de 10 cm de carnat taranesc de porc
  • 3 rosii potrivite
  • 100 g cascaval razuit
  • ulei de masline cu aroma de patrunjel
  • Condimente Kotanyi: cimbru, rozmarin, rasnita piper cu lamaie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete:

Am curatat intai vanata de coaja de tot si apoi am taiat-o felii si unde felia mi s-a parut prea mare am taiat-o pe jumatate. Am picurat un strop din uleiul minunat in tigaia de teflon incinsa si am pus feliile de vanata la calit, presarand peste ele condimentele delicioase Kotanyi. Apoi le-am intors si pe cealalta parte si am repetat operatiunea. Cand au fost destul de rumene am luat feliile si le-am asezat frumos pe fundul unui mic vas de portelan pentru sufleu.


Apoi am trecut la prepararea sosului. Am taiat pe mijloc bucata de carnat de porc si am indepartat pielita , tocand miezul. Miezul l-am pus fara mate la calit in putin ulei. Am tocat ceapa si usturoiul marunt si le-am calit alaturi de carnat, adaugand apoi rosiile maruntite fara coaja si lasand sa scada sosul, spre sfarsit am adaugat si in sos cate un praf din condimentele de mai sus. Apoi am pus cateva linguri de sos de rosii cu carnati peste vinete si iar un strat de vinete apoi iar sos si iar vinete. Peste ultimul strat de vinete am razuit cascavalul si am picurat putin sos de rosii. Am dat la cuptorul incalzit si am lasat pana s-a rumenit bine deasupra. Este foarte gustoasa ca sa nu mai spun cat de frumos arata in soare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mena29 1

09.02.2011, 20:58

epurasha2bb 1

10.02.2011, 08:17

adry88 1

27.05.2011, 12:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu carnati afumati