Gurite crocante cu bezele

de Merisor in Dulciuri, 29 Sep 2012 | 7115 vizualizari

 

Din cantitatea de aluat trebuia sa iasa cam 50 bucati, dar eu in criza de timp le-am redus la jumatate facandu-le mai mari.
Sunt crocante si bune de rontait.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 6 galbenusuri
  • 1 si 1/2 pachet unt
  • 300 gr faina
  • esenta de vanilie
  • sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
Pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 gr nuca macinata fin
  • sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gurite crocante cu bezele:

Am facut aluatul de seara, pentru ca trebuie sa stea o perioada la frigider, deci eu l-am tinut o noapte.

Aluatul este simplu de facut, am amestecat untul moale cu ouale si am integrat faina in amestec, sarea si esenta. Este un aluat de consistenta putin tare si nelipicios. L-am pus intr-un bol, l-am acoperit cu folie si l-am lasat o noapte la frigider.

Pentru umplutura am batut ouale cu putina sare, am adaugat treptat zaharul farin si zaharul vanilat si la sfarsit nuca macinata. Cred ca ar fi mers sa pun si mai multa nuca, iesea bezeaua mai tare si ramaneau guritele mult mai deschise.

Am scos aluatul din frigider, l-am mai framantat putin pe masa de lucru, apoi am rulat pentru a taia portiile uniform. Din fiecare portie am format bilute pe care le-am intis in forma rotunda, am asezat cate o lingura de bezea la mijloc si am pliat incet fara sa presez. Am incercat intai pe masa de lucru, dar a fost greu de pus apoi in tava, asa ca am intins intai bilutele pe masa,apoi le-am asezat frumos in tava petrecandu-le putin unele peste altele astfel incat cand le pliez sa ramana un spatiu mic intre ele dupa cum se observa in poze. Am copt la temperatura de 180 grade 35 minute fara a preincalzi cuptorul.

Sunt crocante si bune de luat la drum.

TIPS-URI

1

Se pot face portii mai micute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gurite crocante cu bezele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Merisor 1

30.09.2012, 11:12

Elena
Eduard

Sim0na 1

02.10.2012, 09:56

ce idee faina!!

Angelina_Elena 1

02.10.2012, 23:32

ce bunatati am ratat!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Flori de dovlecei in aluat dulce