Gurite crocante cu bezele

de Merisor in Dulciuri, 29 Sep 2012 | 6153 vizualizari

 

Din cantitatea de aluat trebuia sa iasa cam 50 bucati, dar eu in criza de timp le-am redus la jumatate facandu-le mai mari.
Sunt crocante si bune de rontait.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 6 galbenusuri
  • 1 si 1/2 pachet unt
  • 300 gr faina
  • esenta de vanilie
  • sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
Pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 gr nuca macinata fin
  • sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gurite crocante cu bezele:

Am facut aluatul de seara, pentru ca trebuie sa stea o perioada la frigider, deci eu l-am tinut o noapte.

Aluatul este simplu de facut, am amestecat untul moale cu ouale si am integrat faina in amestec, sarea si esenta. Este un aluat de consistenta putin tare si nelipicios. L-am pus intr-un bol, l-am acoperit cu folie si l-am lasat o noapte la frigider.

Pentru umplutura am batut ouale cu putina sare, am adaugat treptat zaharul farin si zaharul vanilat si la sfarsit nuca macinata. Cred ca ar fi mers sa pun si mai multa nuca, iesea bezeaua mai tare si ramaneau guritele mult mai deschise.

Am scos aluatul din frigider, l-am mai framantat putin pe masa de lucru, apoi am rulat pentru a taia portiile uniform. Din fiecare portie am format bilute pe care le-am intis in forma rotunda, am asezat cate o lingura de bezea la mijloc si am pliat incet fara sa presez. Am incercat intai pe masa de lucru, dar a fost greu de pus apoi in tava, asa ca am intins intai bilutele pe masa,apoi le-am asezat frumos in tava petrecandu-le putin unele peste altele astfel incat cand le pliez sa ramana un spatiu mic intre ele dupa cum se observa in poze. Am copt la temperatura de 180 grade 35 minute fara a preincalzi cuptorul.

Sunt crocante si bune de luat la drum.

TIPS-URI

1

Se pot face portii mai micute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gurite crocante cu bezele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Merisor 1

30.09.2012, 11:12

Elena
Eduard

Sim0na 1

02.10.2012, 09:56

ce idee faina!!

Angelina_Elena 1

02.10.2012, 23:32

ce bunatati am ratat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

de oanapl 7

ieri la 19:52

Salata cu cartofi, masline si somon

de oanapl 7

ieri la 19:12

Tort cu clatite si fructe

pe 17.08 la 16:25

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

pe 16.08 la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

pe 16.08 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu dovleac