Gutui murate

de Panacris in Muraturi, 22 Oct 2016 | 748 vizualizari

 

Încă mai sunt gutui în piață ;) Vă aduc o rețetă mai ”altfel” de a conserva gutuile ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Gutui 2000 g,
  • Sare pentru murături cca. 8 linguri,
  • Apă 2000 ml,
  • Oțet din vin de 9 grade 500 ml,
  • Boabe de piper,
  • Foi de dafin,
  • Semințe de muștar cca. 2 lingurițe,
  • Boabe de ienupăr, câte 1 pt fiecare borcan,
  • Cuișoare 2 pt fiecare borcan.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gutui murate:

Gutuile se taie în patru, apoi se curăță de semințe și coajă și se feliază cât de subțire se poate. Se pun într-un vas înalt, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă până a doua zi la odihnă acoperit.


A doua zi se scurg de saramură, se așează presate bine în borcane. Apa, oțetul și mirodeniile se pun la fiert, după ce lichidul a clocotit, se dă deoparte și se toarnă peste gutuile din borcan. Borcanele se sigilează și se lasă la dunst cald până a doua zi, apoi se etichetează și se depozitează în cămară/beci/subsol/balcon. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gutui murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Panacris 1

23.10.2016, 20:21

Mirela, om afla la Rebeliune

Ksenya 1

24.10.2016, 10:01

Interesanta reteteta! Gutuie am ...deci o testez si eu.Sunt curioasa!

RuxyRux 1

24.10.2016, 21:45

Inedita reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Compot de caise